Comença el rodatge de la sèrie kdm;) per fomentar el respecte per la diversitat cultural : Servei de Premsa

Comença el rodatge de la sèrie kdm;) per fomentar el respecte per la diversitat cultural

04/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El proper dilluns 9 de maig començarà el rodatge de la sèrie kdm;), una sèrie de televisió per internet desenvolupada per adolescents d´entre 14 i 18 anys i que té com a principal objectiu reflectir l´entusiasme i la complicitat d´un grup de joves procedents de diferents cultures. L´inici d´aquest rodatge és la culminació del treball d´un any que han dut a terme els prop de 70 membres d´aquesta iniciativa.

L´Ajuntament de Barcelona, a través del districte de Sant Andreu i del comissionat d´Immigració, i juntament amb el Laboratori de Producció Audiovisual CINECITTÀ de l´Espai Jove Garcilaso van impulsar aquesta iniciativa el mes de maig de l´any 2011 amb un càsting online per triar l´equip tant artístic com tècnic que participarà en la filmació d´aquest producte audiovisual. El projecte té la intenció de fomentar el respecte per la diversitat cultural i estimular en els joves el desig de posicionar-se activament en la societat.

Kdm;) explica les aventures i relacions d´un grup de joves emprenedors que, amb il·lusió, engeguen el seu propi canal de televisió per internet. Hi produeixen programes de notícies, debats, música o entreteniment que s´ajusten als seus interessos i inquietuds reals i a la seva pròpìa visió del món i del futur.

La sèrie tindrà set capítols que abordaran amb humor i ingeni aquells temes que se situen a l´esfera dels adolescents: la il·lusió, la diversitat, el futur, la passió, l´amor, la confusió i les noves tecnologies. El rodatge d´aquesta producció tindrà lloc a la Fabra i Coats, Fàbriques de Creació, i està previst que finalitzi el setembre per tal que es pugui estrenar aquesta tardor.

?El més interessant d´aquest projecte és l´alt grau d´implicació que han mostrat els adolescents que han participat i que estic segur que donarà els seus fruits amb aquesta sèrie? ha explicat el regidor del districte de Sant Andreu i d´Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, que ha afegit ?el districte sempre ha cregut en aquesta iniciativa perquè considerem que és una eina essencial per aprofundir en la diversitat cultural i l´emprenedoria dels joves i que, a més, els permet accedir a una formació especialitzada que pot acabar per despertar vocacions?.

Des del mes de maig del 2011, quan es va iniciar el càsting al que es van presentar més de 150 vídeos, els adolescents triats han estat participant en tallers de les diferents disciplines que conformen una producció audiovisual: direcció, interpretació, guió, imatge, so, banda sonora, maquillatge i art.

Amb aquesta formació se´ls ha dotat de les eines necessàries per poder desenvolupar l´ofici en cadascuna de les especialitats. Un equip de professionals del sector ha impartit més de 150 sessions de formació on els joves han après la complexitat d´una producció audiovisual i els valors del treball en equip.

Tot va començar amb ?El culebrón del barri?
Aquesta iniciativa ja té un altre precedent a l´Espai Jove Garcilaso que és ?El culebrón del barri?, una minisèrie que van filmar els responsables del centre l´any 2009 amb la col·laboració d´adolescents que van exercir d´actors, directors, càmeres, etc.

NOTA: podeu consultar un vídeo amb algunes imatges del procés de tria i formació dels participants (http://vimeo.com/channels/kdm).





Paraules clau