El comerç de Barcelona surt al carrer : Servei de Premsa

El comerç de Barcelona surt al carrer

04/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Demà dissabte 5 de maig les ?Mostres de Comerç al Carrer? visiten diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa, organitzada pels Eixos Comercials amb el suport de la Fundació Barcelona Comerç i l´Ajuntament de Barcelona, presenta una programació on es combina la vessant lúdica i cultural amb l´impuls al teixit comercial del barri. Es, doncs, una jornada on es posa de manifest el potencial del comerç com a element de cohesió social i dinamitzador de l´economia de la ciutat.

Les mostres de comerç dels Eixos Comercials, algunes de les quals s´organitzen dos cops l´any (primavera i tardor), s´han convertit en una tradició plenament consolidada que gaudeix d´una gran acollida, no només entre el veïnat de cada barri, sinó també entre els visitants d´altres indrets de la ciutat. A més de portar el comerç al carrer, permeten descobrir la qualitat i diversitat dels establiments i serveis que formen part de l´entorn urbà més proper.

Fórmules innovadores

Els comerciants d´Horta han pensat una nova forma d´atreure clients a les seves botigues: han contractat un Personal Shopper (assistent d´imatge) i una nutricionista perquè assessorin i acompanyin als veïns a fer les seves compres al barri. Amb aquest objectiu s´han organitzat dos tallers específics als establiments participants a la iniciativa.

Amb aquesta proposta innovadora, que tindrà lloc el dissabte 5 de maig, l´Eix Cor d´Horta i Mercat vol reforçar el coneixement dels establiments i la seva oferta als clients del barri.
Les properes ?Mostres de Comerç al Carrer?

També demà, dissabte 5 de maig, els comerciants de Sarrià exposaran els seus productes i s´aproparan al veïnat en el marc de la ?18ª Mostra de Comerç de Sarrià?. La iniciativa, que tindrà lloc al carrer Major, des de la plaça Sarrià fins la plaça Artós, es desenvoluparà des de les 10:00 fins les 20:00 h. A la plaça de Sarrià també tindrà lloc la ?Mostra Gastronòmica?, que per cinquè any consecutiu promourà els productes de la restauració i les botigues del barri.

També demà, al carrer Vallespir, se celebrarà la ?Mostra de Comerç de l´Eix Comercial Sants-Les Corts?. Durant tot el dia, grans i petits, podran gaudir amb exhibicions, activitats, música, dansa i moltes coses més.

També ho podran fer al barri de Gracia, on el mateix dissabte tindrà lloc una ?Mostra de Comerç al Carrer? on hi participaran 12 carrers del districte amb un extens programa d´activitats per passejar, mirar, comprar i gaudir en família. Així mateix, també tindrà lloc la ?4ª Fira de Comerç? al carrer Padilla (entre Mallorca i Rosselló) organitzada per l´Eix Comercial de la Sagrada Família.

La setmana següent, els dies 12 i 13 de maig, l´Eix Comercial Maragall i Navas convida als ciutadans i ciutadanes a sortir al carrer per gaudir de la ?Mostra de Comerç? i de la ?II Fira Medieval?. Entre les 10:00 h. i les 21:00 h., entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i Navas de Tolosa, s´oferiran activitats i animacions per a tothom.

Altres cites amb el comerç

Demà 5 de maig, de 10:00 a 20:00 hores, la plaça del Dr. Serrat, al districte de Sant Martí, acull una trobada amb l´oferta comercial de l´Eix del Clot. La setmana següent, l´11 i 12 de maig, el carrer Indústria, entre Passeig Maragall i carrer Fresser, serà l´escenari de la ?Fira de la Pagesia al Camp de l´Arpa?, organitzada per l´Associació de Veïns i Comerciants d´aquest barri. Una altra de les cites està prevista pel diumenge 12 de maig, a la Rambla Prim entre carrer Llull i Plaça Llevant, on es podrà visitar, de 10:00 a 20:00 hores, la fira organitzada per l´Associació de Botiguers del Besòs.





Paraules clau