Barcelona serà la capital mundial del vehicle elèctric el 2013 : Servei de Premsa

Barcelona serà la capital mundial del vehicle elèctric el 2013

09/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona serà la capital mundial del vehicle elèctric el 2013 i acollirà la propera edició del Electric Vehicle Symposium, EVS, el congrés mundial de referència del sector. La ciutat ha rebut el testimoni de Los Ángeles, Estats Units, per ser la seu d´EVS27.

Sònia Recasens ha declarat: ?Barcelona és el referent europeu de la mobilitat elèctrica i la celebració del EVS27 permetrà a la ciutat posicionar-se a nivell mundial com a punta de llança d´aquest sector estratègic i alhora, de la seva tecnologia en constant desenvolupament. Per a les empreses del sector és una oportunitat de participar activament i crear sinergies a nivell internacional, tant pel que fa a nous models de vehicles elèctrics com a la consolidació dels seus components?.

La tinent d´alcalde d´Empresa, Economia i Ocupació destaca: ?La mobilitat elèctrica i la seva indústria associada és un sector amb un gran potencial econòmic i un alt valor afegit per a Barcelona, tant des del punt de vista econòmic amb vinculacions a empreses de les TIC, com des de la sostenibilitat i les empreses energètiques. Més d´un 40% de la indústria de l´Àrea Metropolitana està vinculada al sector de l´automoció i més de 80 empreses i entitats ja estan vinculades al sector de la mobilitat elèctrica, com: NISSAN, SEAT, FICOSA, ENDESA, SIEMENS, SCHNEIDER, SIMON, …?

L´Electric Vehicle Symposium (EVS) és el congrés mundial del vehicle elèctric. La marca EVS és propietat de la WEVA (World Electric Association) que engloba les tres associacions mundials del vehicle elèctric: d´Estats Units (EDTA), d´Àsia-Pacífic (EVAAP) i d´Europa (AVERE). Cada any el congrés mundial s´organitza en un dels tres continents: el 2011 a Shenzhen, Xina (EVS25), el 2012 a Los Angeles, EUA (EVS26) i el 2013 a Barcelona, Europa (EVS27).

Enguany s´ha celebrat la 26a edició i Barcelona acollirà la número 27. En els seus inicis, fa més de 25 anys, EVS era un congrés d´investigadors i del món universitari. Va ser a partir de l´any 2000 que el congrés va assolir una dimensió sectorial i industrial en l´àmbit de l´automoció incorporant una part expositiva i fent una aposta forta i estratègica per part de les ciutats acollidores del congrés.

L´any 2010, l´Ajuntament de Barcelona junt amb l´IDAE (Ministeri d´Indústria) i AVELE
(Associació Espanyola del Vehicle Elèctric) van presentar a Brussel·les la candidatura de Barcelona perquè fos la ciutat europea que organitzés el congrés del 2013. La capital catalana va guanyar a les ciutats de París i Ginebra en ser escollida pel comitè executiu de l´Associació Europea del Vehicle Elèctric (AVERE).

Fira de Barcelona serà l´organitzadora de l´esdeveniment. El certamen tindrà lloc el novembre del proper any al recinte de Gran Via i coincidirà en dates i lloc amb la tercera edició de Smart City Expo & WorldCongress, la cimera sobre ciutats intel·ligents, que el 2013 estarà dedicada a precisament a la mobilitat sostenible.

L´Associació Europea del Vehicle Elèctric (AVERE) i l´Associació Espanyola per a la Promoció de Vehicles Elèctrics i no contaminants (AVELE) seran les responsables d´elaborar el programa de conferències. L´esdeveniment comptarà també amb una zona d´Exposició i amb el circuit ´Ride, Drive and Charge´, tots dos oberts al públic.





Paraules clau