Trias anima a unir l´empenta dels joves i l´experiència de la gent gran per combatre la crisi : Servei de Premsa

Trias anima a unir l´empenta dels joves i l´experiència de la gent gran per combatre la crisi

09/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha animat avui els barcelonins a unir ?l´empenta dels joves i l´experiència de la gent gran? per a combatre junts els efectes de la crisi econòmica a la ciutat. Trias ha conclòs així l´acte institucional de l´Any Europeu de l´Envelliment Actiu que s´ha celebrat aquesta tarda al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona, i en el que ha participat l´expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i el fundador d´Eyeos, Pau García-Milà.

L´acte, que ha congregat més de tres-centes persones, és l´inici d´un seguit d´activitats que es desenvoluparan a la ciutat durant tot l´any, relacionades amb la promoció de l´envelliment actiu i saludable, i per a promoure el reconeixement de la gent gran com a part activa de la societat civil barcelonina.

Durant l´acte, que ha presentat la periodista Rosa Maria Calaf, l´alcalde també ha volgut destacar el paper fonamental que té el col·lectiu de gent gran en la vida quotidiana de la ciutat, sigui a través de la seva contribució individual, sigui a través de la seva tasca de voluntariat, des d´entitats i associacions de la ciutat. ?La seva experiència és molt important?, ha afegit l´alcalde, ?perquè aporta actituds, que són molt importants sempre, per a qualsevol fita?.

L´alcalde ha recordat que Barcelona gaudeix d´una alta esperança de vida, que ha anat evolucionant molt ràpidament, un canvi demogràfic que ha titllat de ?revolució? i de ?mostra d´èxit d´un país que ha viscut un gran creixement econòmic?.

Pujol i García-Milà han protagonitzat un diàleg intergeneracional, en què han parlat de la necessitat d´interactuar entre uns i d´altres per enriquir-se mútuament. El president Pujol ha recordat que ?quan ets gran, és molt important mantenit-se actiu, al servei de la pròpia realització com per a contribuir en la millora de la societat?. De la seva banda, García-Milà ha reconegut que el contacte amb la gent gran ?com la que he pogut tenir jo amb els meus avis, ens ajuda els joves a ser més optimistes respecte de la situació que vivim avui, de crisi, perquè els avis ens expliquen la seva experiència en d´altres moments difícils?.

A l´acte també hi han intervingut la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la comissionada de Gent Gran del consistori, Assumpció Roset. Fandos ha recordat que aquest acte ?no només ha de ser un fet puntual, sinó que ha d´implicar un canvi de concepció del fet d´envellir, perquè es converteixi en un procés enriquidor per a tothom, de formació personal i saludable?.

Roset ha estat l´encarregada de llegir els compromisos de Barcelona vers la celebració de l´Any de l´Envelliment Actiu, entre els quals ha destacat el treball per a l´autonomia i independència de la gent gran; la sensibilització per a un envelliment actiu i el reconeixement de l´experiència de la gent gran per a una ciutat ?per a totes les edats?.





Paraules clau