Carles Gasòliba, nou president del CIDOB : Servei de Premsa

Carles Gasòliba, nou president del CIDOB

14/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Patronat Extraordinari de la Fundació CIDOB, celebrat aquest migdia i integrat entre d´altres institucions per la Generalitat de Catalunya, l´Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, ha nomenat Carles Gasòliba nou president de la institució. El fins ara president, Narcís Serra, continuarà com a patró del CIDOB.

Carles Gasòliba, nascut a Barcelona l´any 1945, és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, membre numerari de l´Institut d´Estudis Catalans a la Secció de Filosofia i Ciències Socials, i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres. President d´Axis, Consultoria Europea, presideix el Comitè Espanyol de la Lliga Europea de Cooperació Econòmica (LECE) de la Comissió Mediterrània, i és membre del Comitè d´Experts del European Medical Technology Association (EUCOMED), així com membre de la Junta de la Fundació Cercle d´Economia.

Carles Gasòliba va exercir la tasca de president de la part de Govern de la Generalitat de Catalunya de la Comissió Mixta entre el govern de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d´Afers Exteriors pel seguiment de les negociacions per l´adhesió del Regne d´Espanya a la Comunitat Econòmica Europea del 1980 al 1986. I, del 1982 al 2004 va ser secretari general del Patronat Català Pro-Europa. Diputat al Parlament Europeu per Convergència i Unió (Grup Parlamentari Liberal, Democràtic i Reformista) des de el 1986 al 2004, va ser vicepresident del grup Liberal, membre del buró i tresorer del grup Liberal; així com diputat a Corts Generals des de 1980 al 1987 i senador per Barcelona des d´abril de 2004 fins al gener de 2008.

Noves incorporacions

El Patronat extraordinari del CIDOB també ha nomenat avui Salvador Alemany, President d´Abertis, Joaquim Boixareu, Conseller Delegat d´IRESTAL GROUP, i Josep Ribera , Fundador i Director del CIDOB (1973-2009), com a nous patrons.





Paraules clau