La Guàrdia Urbana activa una campanya per millorar la seguretat en el transport escolar : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana activa una campanya per millorar la seguretat en el transport escolar

15/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona posa en marxa una campanya per millorar la seguretat en el transport escolar.

Aquesta iniciativa, que es duu a terme entre el 14 i el 25 de maig, se centra en el control del transport escolar i de menors amb l´objectiu de reduir l´accidentalitat i evitar sinistres motivats per les deficiències tècniques dels vehicles, les infraccions de circulació i l´ús deficient dels elements de seguretat.

La campanya ?Millora de la Seguretat en el Transport Escolar? es durà a terme a tota la ciutat, i anirà a càrrec de la Unitat de Circulació de la Guàrdia Urbana, que establirà el dispositiu policial adient per impulsar accions de control dels mitjans de transport que utilitzen estudiants dels centres d´ensenyament. Aquests controls aniran dirigits a fer complir la normativa a autocars i microbusos, així com també a les furgonetes i vehicles comercials.

Protecció dels menors en edat escolar

Els agents del Cos de policia barceloní posaran especial atenció en controlar la documentació del conductor, els requisits administratius que cal complir (estar en possessió del permís de transport urbà escolar i de menors, expedit per l´Ajuntament o bé la Generalitat, segons la ubicació del centre escolar), la comprovació que el vehicle hagi passat la Inspecció Tècnica de Vehicles obligatòria (ITV), així com la ITV específica per al transport escolar i veure si està vigent la pòlissa d´assegurança obligatòria del vehicle i complementària de transport.

Al mateix temps, es comprovarà que hi hagi un o més acompanyants majors d´edat dins del vehicle (en funció de les característiques dels escolars transportats), l´estat dels pneumàtics, el nivell de soroll, que dugui la senyalització adient (senyal V-10 a la part del darrera), l´activació dels dispositius d´emergència (s´ha de tenir connectat el dispositiu d´obertura de portes d´emergència per a poder obrir-les des de fora) i, finalment, que duguin els cinturons de seguretat (és obligatori el seu ús, en aquells vehicles que en portin).

Tanmateix, les patrulles policials supervisaran les condicions de realització del servei de transport escolar, les condicions dels conductors (temps de conducció i descans, possibles alcoholèmies, etc), així com les condicions tècniques del vehicle que realitza el transport.

Durant la darrera campanya destinada a millorar la seguretat en el transport escolar, els agents del Cos barceloní van realitzar 24 denúncies relacionades amb el grup d´infraccions descrites anteriorment.

Aquesta iniciativa forma part de la programació de campanyes dirigides a millorar la seguretat viària i a reduir els efectes de l´accidentalitat a la ciutat.





Paraules clau