L´alcalde agraeix a Vilató la seva aportació a l´art contemporani i a l´èxit del Museu Picasso : Servei de Premsa

L´alcalde agraeix a Vilató la seva aportació a l´art contemporani i a l´èxit del Museu Picasso

16/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha afirmat aquesta tarda que ?estic convençut que avui fem un acte de justícia reconeixent l´obra magnífica de Javier Vilató i la seva aportació a l´art contemporani, però també agraint a la família Vilató la seva generositat i el seu suport per constituir la col·lecció del Museu Picasso?.

Trias ha assistit a la inauguració de l´exposició “Vilató 1921-2000. Barcelona-París. Un camí de llibertat”. Aquesta és una mostra que es fa de manera simultània a cinc espais de la ciutat de Barcelona i el seu comissari és el fill de l´artista, Xavier Vilató. Així, l´alcalde ha remarcat que ?com a alcalde de Barcelona, estic molt satisfet que el Museu Picasso, el Museu Marès, la Fundació Vila Casas, la Sala Dalmau i la Galeria Joan Gaspar, hagin sumat esforços perquè l´obra de Vilató sigui més coneguda?

L´alcalde ha agraït als responsables d´aquests equipaments culturals públics i privats que hagin tirat endavant aquesta mostra a la que ha definit com ?cabdal? i ha expressat que ?aquesta iniciativa és un exemple reeixit de la col·laboració públic privada com un element clau en la projecció cultural de Barcelona?.

Trias ha recordat que Barcelona és ?una ciutat que posa la cultura, la creativitat, el coneixement i la innovació al capdavant del seu projecte de ciutat? i ha afegit que ?Javier Vilató, sens dubte, ha estat una figura cabdal per construir la capitalitat cultural de Barcelona?.

L´alcalde ha destacat l´obra de Vilató com a pintor, dibuixant, gravador, escultor i ceramista, i ha remarcat que ?té una obra extensa i amb un estil propi? però també ha volgut posar en relleu el paper que ha jugat l´artista en la rellevància que té actualment el Museu Picasso ?l´any 1970, Javier Vilató va fer possible la donació a Barcelona de més d´un miler d´obres del seu oncle, Pablo Picasso, que constitueixen el nucli del Museu on ens trobem?.

El Museu Picasso és el primer museu en nombre de visitants a Barcelona amb 1.055.000 visitants l´any 2011. I s´ha convertit en un referent per a la projecció internacional de la ciutat com a capital cultural. Compta amb una col·lecció centrada en la figura del ?jove Picasso?, única al món, amb 3.800 obres, que vincula Barcelona amb les grans capitals culturals a nivell mundial.





Paraules clau