L´alcalde Trias afirma que cal treballar conjuntament amb les entitats per tal de conèixer i donar resposta als problemes de la societat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que cal treballar conjuntament amb les entitats per tal de conèixer i donar resposta als problemes de la societat

16/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde ha visitat aquest matí les instal·lacions de la Fundació Ajuda i Esperança, on s´ha trobat amb patronat i alguns voluntaris que hi treballen. El psicòleg Mossèn Miquel Àngel Terribas va ser el fundador de la Fundació Ajuda i Esperança, que gestiona el Telèfon de l´Esperança de Barcelona. En l´acte d´avui s´ha lliurat la Medalla del Districte a la Fundació Ajuda i Esperança, que concedeix el districte de Sarrià- Sant Gervasi en commemoració al 25 aniversari a les entitats que estan dins el seu territori. A l´acte hi eren presents, entre altres, la tinent d´alcalde Maite Fandos, el regidor de Sarrià- Sant Gervasi, Joan Puigdollers; i la presidenta del Patronat Fundació Ajuda i Esperança, Ma. Rosa Buxarrais.

L´alcalde ha felicitat a la Fundació pel seu 25è aniversari i pel servei que ofereix des del Telèfon de l´Esperança. Xavier Trias ha explicat que des de l´Ajuntament s´aposta per treballar conjuntament amb les entitats per tal de conèixer i donar resposta a problemes i realitats molt diversos. ?Problemes que d´una altra manera serien molt difícils de detectar? perquè, ha afegit, ?les administracions no ho poden fer tot i no ho han de fer tot. El que si que han de fer les administracions és reconèixer i donar a conèixer la feina que fan aquestes entitats i associacions amb vocació de servei?.

Com ha analitzat Trias a la ciutat hi ha molta gent que ho passa molt malament i ha agraït la tasca que des d´entitats, com el Telèfon de l´Esperança, es du a terme. ?Feu una gran feina, amb gran discreció, i us demano que ens utilitzar per donar-vos a conèixer?.

L´alcalde ha afegit que la medalla que avui s´ha lliurat és un reconeixement a la iniciativa de Mossèn Miquel Àngel Terribas, a la Fundació Ajuda i Esperança que van saber continuar la seva tasca, i un homenatge a totes les persones voluntàries que hi col·laboren. ?Gràcies a vosaltres, moltes persones suporten millor situacions molt difícils?. Finalment l´alcalde ha demanat que ?us estem agraïts per la feina que feu i us demano que continueu amb la vostra tasca?.

El Telèfon de l´Esperança

El Telèfon de l´Esperança de Barcelona és una organització no governamental gestionada per la Fundació Ajuda i Esperança que li dona entitat jurídica pròpia. Des del Telèfon s´ofereix atenció telefònica continuada, durant tot l´any, les 24 hores del dia, a persones que necessiten companyia, comprensió o recursos per solucionar les seves angoixes i problemes puntuals. Actualment compta amb prop de 200 voluntaris que atenen les trucades. La funció dels voluntaris és la d´un acompanyament actiu, mitjançant l´escolta activa. Quan una persona truca al Telèfon de l´Esperança té la completa seguretat que ningú la jutjarà. S´atenen una mitjana de prop de 50 trucades diàries. El total de trucades ateses l´any 2011 va ser de 17.468.





Paraules clau