Sònia Recasens: ?Barcelona treballa per ser Centre d´Excel·lència i com a Hub internacional en el desenvolupament del vehicle elèctric? : Servei de Premsa

Sònia Recasens: ?Barcelona treballa per ser Centre d´Excel·lència i com a Hub internacional en el desenvolupament del vehicle elèctric?

16/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació Sònia Recasens, ha declarat que ?L´Ajuntament de Barcelona està fent una aposta ferma en la promoció del vehicle elèctric i la seva tecnologia als carrers de la ciutat. Barcelona és la principal ciutat de l´Estat en quant a infraestructures de recàrrega i en quant a número de vehicles elèctrics tant en flota pública com en flota privada?.

Aquest matí l´Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni per a donar un nou impuls a la plataforma públic-privada LIVE per aquest any 2012 i un conveni amb SEAT per a la cessió de tres vehicles elèctrics.

Sònia Recasens ha destacat que el principal objectiu de la plataforma LIVE és el de ?posicionar Barcelona com a Centre d´Excel·lència i com a Hub internacional en el desenvolupament del vehicle elèctric?. LIVE treballa a diferents grups internacionals al mateix nivell de grans capitals mundials com Berlín, Londres, Shanghai o Los Ángeles. Segons ha destacat la segona tinent d´alcalde: ?Aquest fet és una oportunitat única per situar-se en un sector estratègic com és el del vehicle elèctric amb el que suposa en termes d´innovació, valor afegit i atracció d´inversió d´empreses i indústries internacionals i també d´indústries relacionades i vinculades que ajuden a desenvolupar el sector?.

Barcelona serà la capital mundial del vehicle elèctric l´any 2013 ja que acollirà la propera edició del Electric Vehicle Symposium, EVS27, per a la segona tinent d´alcalde aquest gran esdeveniment ?ens posa en un aparador mundial del sector, ens ha de servir per posar focus mediàtic internacional al que s´està fent a Barcelona i posicionar-nos com a referent mundial?. També per atraure empreses i indústries internacionals i

El treball conjunt de les entitats que formen LIVE és ?el de procurar eliminar les principals barreres que suposa la introducció d´aquesta nova tecnologia i facilitar-ne la introducció a la nostra ciutadania. També cal conscienciar als ciutadans del que significa fer ús d´aquesta nova mobilitat?.
La Plataforma LIVE (Logística per a la Implementació del Vehicle Elèctric), nascuda per a definir la col·laboració públic-privada en el marc de l´estratègia de fer de Barcelona la ciutat referent de la mobilitat elèctrica, rep ara un nou impuls amb la signatura d´aquest conveni amb la voluntat de generar noves activitats econòmiques i de negoci.
L´Ajuntament de Barcelona, SEAT, Endesa, Siemens i BSM constitueixen la plataforma públic-privada LIVE. SEAT i Endesa són socis des dels seus inicis; Siemens passa a ser soci directiu i BSM s´incorpora en aquesta nova fase.
La tinent d´alcalde ha remarcat que el treball conjunt de les entitats LIVE ha ajudat a que Barcelona sigui un dels principals referents a tot el món pel que fa a la mobilitat elèctrica. També ha fet una crida ?a que entitats públiques o privades s´hi vulguin adherir per tal d´ajudar-nos ha assolir els objectius de referencia mundial i de desenvolupament del sector?.

Signatura amb SEAT per a la cessió de tres vehicles elèctrics

Les relacions estratègiques entre la ciutat de Barcelona i SEAT fan un pas més amb la signatura d´un nou conveni entre l´Ajuntament i SEAT, a través del seu Centre Tècnic, per a la cessió de tres vehicles elèctrics durant sis mesos perquè l´Ajuntament els pugui provar i avaluar abans de la seva fabricació en sèrie.

Sònia Recasens ha declarat que ?aquesta prova consolida a Barcelona com a laboratori urbà. Sens dubte les dades obtingudes a nivell tècnic, serviran a la marca per avaluar i extreure conclusions dels seus prototips per a la propera entrada al mercat d´aquesta tecnologia i també servirà a l´administració per avaluar les seves capacitats i infraestructures associades a aquesta tecnologia i testejar el servei que ofereixen aquest tipus de vehicles als seus treballadors públics?.

Els vehicles que SEAT cedeix són:

2 SEAT Leon TwinDrive® Ecomotive®: Model híbrid recarregable (PHEV) que combina un motor tèrmic i dues màquines elèctriques, per ser propulsat de forma independent o conjunta. El motor de combustió s´alimenta de gasolina i l´elèctric mitjançant l´energia d´una bateria d´alta tensió. La bateria es carrega connectant el vehicle a la xarxa elèctrica i recuperant energia de les frenades mentre circula. A més el motor de combustió també pot carregar la bateria a través d´una de les màquines elèctriques.

1 SEAT AlteaXL® Electric Ecomotive®: Model elèctric (EV) amb motor elèctric que s´alimenta mitjançant l´energia d´una bateria d´alta tensió. La bateria es carrega connectant el vehicle a la xarxa elèctrica i recuperant energia de les frenades mentre circula.





Paraules clau