L´alcalde Trias afirma que el Primavera Sound és un dels esdeveniments musicals que amb més èxit projecten Barcelona a nivell internacional : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que el Primavera Sound és un dels esdeveniments musicals que amb més èxit projecten Barcelona a nivell internacional

17/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que el Primavera Sound és un dels esdeveniments musicals que amb més èxit projecten Barcelona a nivell internacional. Xavier Trias ha participat en una roda de premsa al Museu Blau del Fòrum de presentació del Primavera Sound 2012, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinent d´alcalde de Innovació, Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i dels codirectors del festival, Albert Guijarro i Pablo Soler.

L´alcalde ha agraït als promotors locals que des de fa anys l´estan fent realitat i incrementant cada any l´èxit de públic, d´escenaris i de presència mediàtica internacional. ?Arribar a aquests rècords d´assistència i de participació no és gens fàcil, l´èxit no és per casualitat?, ha dit, agraint la feina feta pels impulsors d´aquest esdeveniment, ?es nota que darrera del Primavera Sound hi ha passió: passió per la música independent, passió per la qualitat i passió per Barcelona?.

Com ha dit Trias el Primavera Sound és ?indestriable de Barcelona?, hi està plenament connectat, gràcies a un format que el fa únic dins del circuit de festivals urbans. En l´edició d´aquest any el Fòrum serà l´escenari principal però, com a novetat, el dia d´inauguració i de cloenda també omplirà de música l´esplanada de l´Arc del Triomf amb concerts gratuïts. Per a l´alcalde aquesta obertura a la ciutat és molt positiva ?perquè se suma a un ampli ventall d´iniciatives que des de molts àmbits s´estan treballant per posar la cultura a l´abast de tothom. És molt important que aquests grans esdeveniments tinguin un retorn social i contribueixin a promoure la música i la cultura entre la ciutadania?.

L´alcalde ha agraït als codirectors del festival, Alberto Guijarro i Pablo Soler, per la seva tasca i per l´enriquiment que suposa el Festival Primavera Sound per a la ciutat i per al país. Barcelona, ha dit Trias, ha fet una aposta molt important per la cultura, el coneixement, la innovació, i esdeveniments com el Primavera ?ens projecten a nivell internacional. El Primavera Sound està íntimament lligat a la ciutat i l´Ajuntament li fa costat, perquè hi creiem i perquè volem que segueixi impulsant la nostra ciutat com a referent dins el panorama musical internacional?.

L´Ajuntament ha cedit la Virreina Centre de la Imatge per a l´exposició que s´exhibeix del 15 de maig fins al 3 de juny ?coincidint amb la cloenda del festival?, on es mostra una selecció de més de 70 pòsters de concerts, així com alguns cartells de reconeguts artistes catalans. L´exposició està emmarcada dins de les activitats de Primavera a la Ciutat i està organitzada per Flatstock i The Poster Collective.

?Amb la cessió d´aquest espai, l´Ajuntament mostra novament el seu compromís amb el Primavera Sound?,, ha conclòs l´alcalde Trias afegint que ?estic segur que el Festival d´enguany tornarà a ser un gran èxit?.

Des dels seus inicis, el Primavera Sound, s´ha centrat en oferir noves propostes musicals de l´àmbit independent junt a artistes de contrastada trajectòria, buscant primordialment la qualitat i apostant essencialment pel pop, el rock i les tendències més underground de la música electrònica i de ball. L´edició d´aquest any tindrà lloc del 30 de maig al 3 de juny. Les actuacions que conformen la programació principal estaran distribuïdes entre 8 escenaris, tots ells situats a l´interior del recinte del Parc del Fòrum i com a novetat enguany s´oferiran concerts gratuïts el 30 de maig (inauguració) i 3 de juny (cloenda) a l´esplanda de l´Arc del Triomf.





Paraules clau