Xavier Trias: ?quan es vulneren els drets d´una persona, s´estan vulnerant els drets de tota la societat? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?quan es vulneren els drets d´una persona, s´estan vulnerant els drets de tota la societat?

17/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias, acompanyat de la regidora de Dona i Drets Civils i Presidenta del Consell Municipal de Gais,Lesbianes i Homes i Dones Transsexuals, Francina Vila, ha rebut aquest matí, en el Saló de Cròniques de l´Ajuntament, als membres del plenari del Consell Municipal de Gais, Lesbianes i Homes i Dones Transsexuals amb motiu de la celebració del Dia Internacional Contra l´Homofòbia i Transfòbia.

Trias ha afirmat que, ?encara ens queda molt de camí per aconseguir eradicar les discriminacions i els prejudicis de la nostra societat, i només l´estreta col·laboració entre les entitats, associacions i les administracions serem capaços de fer-ho?. L´alcalde també ha volgut agrair la tasca feta per aquestes entitats i associacions, ?ja que la seva llarga lluita per la igualtat i la no discriminació ens han portat a una societat més democràtica?.

Xavier Trias també ha volgut recordar les polítiques en matèria de LGTB que està impulsant l´Ajuntament com el desenvolupament del Pla Municipal per al Col·lectiu LGTB, a través de la regidoria de Dona i Drets Civils, que recull i articula en un únic instrument tot el conjunt de polítiques públiques de l´Ajuntament de Barcelona per promoure, defensar i garantir els drets de ciutadania de gais, lesbianes i transsexuals de la ciutat de Barcelona. Francina Vila ha volgut manifestar ?el nostre compromís amb el desenvolupament del Pla LGTB i la confiança en poder aportar la normalitat respecte el col·lectiu en tots els àmbits?. Aquest pla situa a Barcelona com a pionera a l´hora de desenvolupar polítiques dirigides cap a aquest col·lectiu.

A més, la ciutat disposa de l´Oficina per la No Discriminació, que com ha anunciat l´alcalde, ?potenciarem per tal que continuí treballant en la lluita contra la discriminació en qualsevol àmbit a la nostra ciutat, ja que quan es vulneren els drets d´una persona, s´estan vulnerant els drets de tota la societat?.

En aquest sentit, l´OND, al llarg del 2011 ha atès 507 denúncies individuals per discriminació, 44 per orientació sexual i identitat de gènere. A nivell de treball de prevenció i formació comunitària, s´ha format en igualtat de drets i actituds no discriminatòries a més de 697 persones entre alumnes d´instituts, universitaris i col·lectius professionals.

L´Ajuntament de Barcelona va aprovar en la comissió de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, celebrada el passat dimarts, 15 de maig, la ?Declaració Institucional contra l´Homofòbia i la Transfòbia? on es compromet a manifestar el reconeixement del dret de totes les persones a viure en igualtat de drets, en llibertat i en la diversitat afectiva; refermar la declaració de Barcelona com a municipi respectuós amb la diversitat sexual de juny de 2010; treballar perquè l´Ajuntament segueixi sent una institució exemplar en la lluita per la igualtat de drets i la no discriminació per raó d´orientació sexual.





Paraules clau