L´Ajuntament de Barcelona se suma a les activitats de la Marató per la Pobresa : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona se suma a les activitats de la Marató per la Pobresa

23/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona se suma aquest dijous 24 de maig amb diversos actes prèvis a la celebració de la Marató per la Pobresa que, amb el lema “Que ningú es quedi fora de joc”, organitzen diumenge que ve TV3, Catalunya Ràdio i La Fundació Marató de TV3.

La tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, assistirà a l´Àgora Ciutadana de la Barcelona Social, i posteriorment, a partir de les 19:15 hores a l´activitat del Parc de les Tres Xemeneies ?Convertim la cadira del Paral·lel en el símbol de la Marató per la Pobresa i el símbol de la Barcelona Social?.

En el marc de la Marató per la Pobresa, les entitats que formen l´Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i l´Ajuntament de Barcelona, han organitzat al Parc de les Tres Xemeneies, al Districte de Sants-Montjuïc, un acte simbòlic per tal que tota la ciutadania participi de la Marató: ?Convertim la cadira del Paral·lel en el símbol de la Marató per la Pobresa i el símbol de la Barcelona Social?.

A partir de les 17:00 hores i durant tota la tarda-vespre la ciutadania podrà participar en un gran nombre d´activitats i dinàmiques obertes amb la voluntat de convidar a la ciutat a sumar esforços per la lluita contra l´exclusió:
– Les persones que s´acostin al Parc trobaran un punt d´informació sobre els continguts i procediments de la Marató.
– Hi haurà un Mural de la Sensibilització on totes les persones que vulguin podran deixar missatges i símbols contra la pobresa.
– Joc de la Cadira: a banda i banda de l´escultura de la Cadira que hi ha en el Parc de les Tres Xemeneies, a partir de les 17:00 i fins les 19:30 h es podrà jugar al joc de la cadira. També es realitzaran tallers de papiroflèxia sota el lema ?Fes la Teva Cadira?.
– Emboliquem la Cadira: cap el vespre es retirarà la tela del mural i es procedirà a embolicar l´escultura de la cadira amb tots els missatges i símbols aportats pels participants.
A partir de les 18:45 el músic Pere Tàpies anirà entrevistant a diferents professionals i voluntaris socials.

Àgora Ciutadana de la Barcelona Social

Paral·lelament a l´acte del Parc, a les 17:00 hores, a la seu de Sant Joan de Déu Serveis Socials (c/ Creu del Molers, 21), tindrà lloc l´Àgora Ciutadana de la Barcelona Social, un espai de participació de les persones voluntàries de les moltes entitats del tercer sector social que treballen a Barcelona. La dinamització anirà a càrrec de la periodista Ariadna Oltra.
Els objectius d´aquest espai són:
– Afirmar i reconèixer la tasca del conjunt de la Barcelona Social que treballa per reduir la pobresa.
– Identificar propostes i recomanacions sorgides de la ciutadania i per la ciutadania, a fi de promoure una major implicació en la lluita contra la pobresa.
– Visualitzar el conjunt ?d´activistes de proximitat? de la ciutat: persones voluntàries, persones que tenen cura de d´altres i grups d´ajuda mútua i xarxes comunitàries d´intercanvi.

Una tasca diària

Barcelona treballa durant tot l´any en la lluita contra la pobresa i per la cohesió i la inclusió social. Aquesta tasca es realitza des del teixit associatiu que representa l´Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i des de l´Administració Municipal.
Durant l´any 2011, l´Ajuntament ha atès a més de 64.500 persones en els 40 serveis socials municipals; s´han tramitat 12:116 ajuts econòmics a les famílies; 16.000 persones han estat ateses pel Servei d´Atenció Domiciliària; 3.619 persones acollides en centres residencials en les 827 places de centres d´acolliment residencial i 22.753 persones ateses en les 275 places de centres de dia; en els 14 menjadors socials de titularitat pública han atès 11.619 persones, i han ofert 375.709 àpats.





Paraules clau