L´Ajuntament presenta una aplicació de mòbil per realitzar itineraris botànics pels jardins temàtics de Montjuïc : Servei de Premsa

L´Ajuntament presenta una aplicació de mòbil per realitzar itineraris botànics pels jardins temàtics de Montjuïc

25/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ofereix des d´aquesta setmana un itinerari botànic a través dels principals jardins de la muntanya de Montjuïc, que recorre els corredors verds existents i convida a descobrir-ne els valors ecològics, paisatgístics, geològics, arqueològics, històrics i culturals, i que es pot fer autoguiat, a través del mòbil.

L´itinerari es pot seguir amb el mòbil a través de la senyalització in situ ubicada en diferents punts de l´itinerari, gràcies a un aplicatiu que es diu ?rutesbcnverda? o seguint Codis QR que direccionen al web especialment ideat per a aquests itineraris. D´aquesta manera els visitants interessats en realitzar aquests itineraris disposen d´una gran varietat de recursos i materials que els permet gaudir de l´experiència amb més informació sobre les espècies animals i vegetals.

L´itinerari es divideix en sis trams: Porta de Montjuïc, Hortes de Sant Bertran i escales de Forestier, Jardins de Mossèn Costa i Llobera, Jardins de Miramar, Jardins de Joan Brossa i Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer.
Al final de l´itinerari, l´aplicació permet descarregar informació per fer visites opcionals a altres parcs i jardins. Al mes de maig estan disponibles els 6 itineraris, a excepció d´una part del tram ?Hortes de Sant Bertran i escales de Forestier? que encara no és totalment visitable però sí que es pot consultar tota la informació online.

Aquest recorregut botànic és el fil conductor que a més d´introduir al visitant en el món de les plantes des del punt de vista botànic, dels seus usos i aplicacions i de la seva ecologia, li permet el descobriment, de paisatges especials, de noves perspectives panoràmiques de la ciutat, de la fauna associada a la vegetació a més dels beneficis socials i de salut d´un recorregut suau a peu de prop d´1´5 km que afavoreix la connectivitat entre els jardins temàtics de Montjuïc.

Els visitants que vulguin fer l´itinerari guiats per un dispositiu mòbil disposen de diferents opcions:
1) Aplicació de descàrrega gratuïta ?rutesbcnverda? (per a dispositius Iphone o Android). Guia els visitants per tot l´itinerari mostrant la seva posició en un mapa i informant sobre els trams, els diferents punts d´interès i les espècies del recorregut. Els visitants poden participar en un divertit joc de pistes de localització pels diferents trams del recorregut. Finalment en un joc tipus qüestionari per posar a prova el que han après.
2) Codis QR ubicats als panells informatius de l´itinerari que direccionen al web especialment ideat per aquests itineraris. Per accedir-hi cal un lector d´aquests codis que es podrà descarregar gratuïtament des d´internet o des del mercat d´aplicacions del dispositiu mòbil.





Paraules clau