Torí premia Barcelona per l´impuls d´un protocol internacional per definir les ciutats intel·ligents del segle XXI : Servei de Premsa

Torí premia Barcelona per l´impuls d´un protocol internacional per definir les ciutats intel·ligents del segle XXI

25/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat italiana de Torí ha decidit premiar Barcelona per la seva aposta per ser un referent mundial de les smart cities impulsant el City Protocol, un protocol internacional que servirà per definir els estàndards de com han de ser les ciutats al segle XXI. El guardó ha estat lliurat en el marc del Città Visibili Torino, el festival internacional promogut per la ciutat italiana que se celebra del 23 de maig al 5 de juny amb l´objectiu de convertir-se en el primer Festival Europeu dedicat a les ciutats intel·ligents que promou el debat, l´anàlisi i la difusió dels canvis que implica.

Barcelona es converteix en la primera ciutat que rep l´Areté Award for Urban Innovation 2012, un guardó amb 10 anys d´història que es lliura a les iniciatives més innovadores i sostenibles. En concret s´ha premiat l´impuls del City Protocol, un sistema de certificació de ciutats que permetrà mesurar el grau d´eficiència i qualitat de les ciutats del món a partir d´indicadors que avaluen aspectes estructurals, funcionals, metabòlics i socials. L´objectiu d´aquesta iniciativa impulsada per l´Ajuntament és poder garantir la gestió eficient dels recursos i la integració de les innovacions tecnològiques a la ciutat per tal de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

L´Areté Award for Urban Innovation 2012 vol apropar als ciutadans italians exemples d´arreu del món i bones pràctiques que els facin excel·lir en l´àmbit de les ciutats intel·ligents. La ciutat sud coreana de Busan ha estat premiada amb el premia al millor projecte per el seu centre de desenvolupament de noves aplicacions.

L´arquitecte en cap i gerent d´Hàbitat Urbà ha destacat la col·laboració públic-privada,que s´ha impulsat amb la signatura d´acords amb gran empreses- Abertis, Schneider Telvent- CISCO i Telefónica- i amb centres de recerca per impulsar el City Protocol, . També ha destacat la voluntat de crear un Smart City Campus al 22@ Barcelona, un nou espai d´innovació urbana que aglutini empreses, institucions, universitats i centres tecnològics.

Guallart ha reiterat la voluntat de Barcelona d´exercir una capitalitat global en el desenvolupament de les Smart Cities, liderant la configuració d´un urbanisme intel·ligent i sostenible, fet que s´exemplifica -ha remarcat- amb la creació de l´Àrea d´Hàbitat Urbà, que inclou l´Urbanisme, l´Habitatge, les Infraestructures, les Noves Tecnologies, el Medi Ambient i els Serveis Urbans.





Paraules clau