La Guàrdia Urbana deté a 6 persones per dos delictes de furt i un d´estafa i recupera més de 600 mil euros : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana deté a 6 persones per dos delictes de furt i un d´estafa i recupera més de 600 mil euros

31/05/2012



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona va realitzar ahir tres intervencions destacades en matèria de seguretat als carrers de la ciutat. Els agents van detenir a un total de sis individus en tres intervencions diferents als Districtes de Ciutat Vella i l´Eixample. En la darrera intervenció va ser clau la col·laboració ciutadana.

La Guàrdia Urbana evita un delicte d´estafa

La primera intervenció va tenir lloc sobre les 13:27 hores del migdia, quan dos agents de la Comissaria de Ciutat Vella fora de servei van observar un comportament estrany per part dels ocupants d´un turisme a la Plaça Espanya. El vehicle circulava lentament i les persones que hi anaven observaven amb detall als vianants en el que semblava una sel.lecció de víctimes potencials per cometre algun tipus de delicte. Els agents van iniciar el seguiment del turisme i van observar com a l´Avinguda del Paral·lel el vehicle es va aturar i van baixar-ne tres dels quatre ocupants. Posteriorment el cotxe els va començar a seguir a poca distància i a una velocitat molt reduïda.

A cap de pocs minuts, els agents van veure com una d´aquestes tres persones (una dona) va abordar a una turista i la va intentar convèncer que era una immigrant sense documents que buscava la seu d´una ONG que tramitava permisos de residència. La dona va explicar-li que la suposada ONG li havia de cobrar set mil euros per realitzar aquesta tramitació però que no acceptaven el pagament en bitllets de dos-cents euros (que és el que ella deia portar) i només podia pagar-ho amb bitllets de cinquanta euros. En el moment en que s´estava produint aquest relat es va afegir una altre dona, còmplice de l´anterior, que simulant ser una persona que havia escoltat la conversa va fingir conèixer on estava situada aquesta ONG. Les dues dones li van demanar a la turista si podia anar a una entitat bancària per treure diners del seu compte corrent i canviar després els bitllets més petits pels dos-cents euros. En aquests moment la dona li va ensenyar un feix de suposats bitllets de dos-cents euros lligats amb una goma.

Els suposats bitllets eren en realitat papers de publicitat d´una empresa que simulaven bitllets de dos-cents euros. Per acabar de convèncer a la turista, li van oferir a canvi unes joies suposadament d´or, que en realitat eren de bijuteria. Davant d´aquesta situació, la turista es va espantar i va començar a cridar que eren unes lladres. En aquest moment les dues dones van sortir corrents, juntament amb un tercer individu que les seguia a distància i van tornar a entrar tots tres al vehicle per abandonar la zona ràpidament.

Un dels dos agents es va acostar a la víctima per atendre-la i acompanyar-la a denunciar els fets, i l´altre va iniciar un seguiment del vehicle amb la seva motocicleta, comunicant els fets a la Sala Conjunta de Comandament per rebre el suport de dotacions uniformades.

La Guàrdia Urbana va poder interceptar el vehicle finalment a la Pl. Drassanes i va detenir als quatre ocupants, juntament amb les proves de la temptativa d´estafa:

 els diners simulats
 les joies de bijuteria
 diners reals per valor de 1.530 euros i 31 dòlars que podrien provenir d´altres estafes
 una targeta visa or que no era propietat de cap dels quatre individus
 una llibreta bancària que tampoc era propietat de cap dels quatre individus.

Els autors han quedat detinguts per un presumpte delicte d´estafa i apropiació indeguda.

Recuperats joies i diners per valor de 7.000 euros

La segona intervenció també es va produir ahir al migdia a l´entorn de les 14:00 hores, al Passeig Joan de Borbó, quan agents de la Guàrdia Urbana actuant de paisà van sentir els crits d´auxili d´una turista francesa que acabava de ser objecte d´un furt. El presumpte autor fugia en una bicicleta amb la bossa de la turista.

Els agents van iniciar la persecució i van aconseguir interceptar l´individu amb la col·laboració d´una dotació policial propera que va barrar-li el pas. La denunciant va explicar que estava asseguda a un banc del passeig Joan de Borbó i que no va veure com s´acostava el jove fins que va notar que algú li sostreia la bossa.

Gràcies a la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana la turista va recuperar íntegrament la bossa i tot el seu contingut, conformat per joies i diners valorats en prop de 7.000 euros. L´individu ha estat detingut per un presumpte delicte de furt.

Detingut per robar un maletí d´un valor de 600.000 euros gràcies a la col·laboració ciutadana

La tercera intervenció es va produir sobre les 18:00 hores a l´alçada del c/Casp, al Districte de l´Eixample, quan agents de la Guàrdia Urbana que estaven realitzant servei uniformat de control de trànsit a l´alçada del c/Roger de Flor amb la Gran Via de les Corts Catalanes, van ser requerits per uns ciutadans que els van avisar que en una parada d´autobús havien robat la maleta a una dona.

La patrulla es va dirigir al lloc dels fets on van trobar diverses persones que estaven retenint a un individu que segons diversos testimonis era l´autor del robatori. Els agents de la Guàrdia Urbana van localitzar a la propietària del maletí que va manifestar que es trobava a la parada de l´autobús esperant un taxi quan de sobte, l´individu retingut es va apropar i li va arrancar violentament el maletí de les mans escapant-se a la carrera. En aquell moment diverses persones van perseguir el detingut atrapant-lo i avisant a la Guàrdia Urbana. Els agents van procedir a la detenció d´aquesta persona per un presumpte delicte de furt.

La propietària del maletí va manifestar que era comercial de joieria i que portava el material al maletí. El seu contingut estava valorat en prop de 600.000 euros.

Podeu consultar imatges de la primera intervenció fent clic als següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/1.JPG
http://www.ajbcnpremsa.info/download/2.JPG





Paraules clau