Finalitzen les obres per a la reordenació d´autocars turístics a l´entorn de la Sagrada Família : Servei de Premsa

Finalitzen les obres per a la reordenació d´autocars turístics a l´entorn de la Sagrada Família

01/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha finalitzat aquesta setmana les actuacions previstes per a la millora de la mobilitat a l´entorn de la Sagrada Família. Aquest pla és un compromís assolit per l´equip de govern municipal per donar resposta a la pressió que comporta tenir un dels monuments més visitats del món en ple districte de l´Eixample, en una zona residencial. D´aquesta manera, es vol compatibilitzar millor la visita al temple amb el dia a dia dels ciutadans que viuen o treballen a l´entorn del temple, tot donant resposta a una antiga demanda veïnal.

Un cop enllestides aquestes intervencions, la prohibició d´accés d´autocars turístics a l´entorn del temple entrarà en vigor el proper dimarts, 5 de juny. Aquesta restricció només contempla dues excepcions que són els autocars de grups d´escolars o de persones amb mobilitat reduïda que hagin comprat l´entrada per visitar la basílica anticipadament que podran deixar i recollir els passatgers al carrer Marina. Per accedir a aquestes places, s´ha de reservar al web www.zonabus.bsmsa.cat

Així, a partir de dimarts vinent, els autocars que porten turistes per visitar la Sagrada Família hauran de deixar i recollir els passatgers a les parades previstes a la plaça de la Hispanitat (8 places) i a la plaça de Pablo Neruda amb l´avinguda Diagonal (6 places). En aquests espais, els autocars tenen 10 minuts per fer aquestes operacions de deixar i recollir els viatgers.

Posteriorment, s´hauran de desplaçar a uns altres aparcaments als que poden estar un màxim de dues hores i que estan a l´avinguda Diagonal amb el carrer Consell de Cent (8 places), al carrer Sardenya amb Ali Bei (10 places) i a l´entorn de la plaça Monumental (4 places).

A més, també s´han contemplat places d´estacionament de llarga durada al carrer de Consell de Cent amb Cartagena (10 places) i a l´estació del Nord (3 places).

Itineraris més còmodes i senyalitzats

Per tal de facilitar els desplaçaments dels visitants entre els vehicles i la basílica, s´han dut a terme diverses actuacions per millorar l´espai urbà en les immediacions del temple. Aquestes intervencions inclouen l´ampliació de la vorera de l´avinguda Diagonal en l´àmbit de la plaça de Pablo Neruda, tot enderrocant el mur existent en la mateixa plaça. També s´ha ampliat la vorera del costat mar del carrer de Consell de Cent entre els carrers de Lepant i Padilla. Aquestes actuacions faciliten l´encotxament i desencotxament dels passatgers.

En la mateixa línia, també s´han ampliat els passos de vianants per tal de permetre que puguin creuar els carrers una major quantitat de persones a la vegada. I, sobretot, s´ha actuat sobre els xamfrans dels carrers de Sardenya -costat Besòs- i Marina -costat Llobregat- entre els carrers d´Aragó i Provença fent-los més grans i s´han ampliat les voreres dels carrers de Marina i Sardenya en l´illa del temple.

A més, l´Ajuntament ha instal·lat una senyalització específica dels itineraris que està previst que segueixin els turistes des dels espais on els deixa i recull l´autocar, situats a l´avinguda Diagonal, i la Sagrada Família.





Paraules clau