Gràcia ret homenatge a l´esportista muntanyenca Mireia Miró, per la seva ?valentia, coratge i compromís? : Servei de Premsa

Gràcia ret homenatge a l´esportista muntanyenca Mireia Miró, per la seva ?valentia, coratge i compromís?

04/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El saló de plens del districte de Gràcia ha sigut l´escenari avui de l´homenatge de la ciutat a Mireia Miró, campiona del Món Individual de trail de muntanya i d´esquí de muntanya 2011, en un acte presidit per la tinent d´alcalde i regidora de Gràcia, Maite Fandos, en un acte organitzat conjuntament entre el districte de Gràcia i la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia, de la qual Miró n´és membre.

En l´acte, al qual hi han assistit membres de la Junta Directiva del Consell Català de l´Esport i el director del Consell Català de l´Esport, Albert Marco, Maite Fandos ha destacat ?la força de voluntat i la capacitat de treball i sacrifici extraordinàries? de Mireia Miró, que al seu parer, ha de ser referent de la ?valentia, coratge i compromís que hem de tenir en aquest país, en aquests moments socials i econòmics complicats, per superar qualsevol adversitat?.

La regidora del districte, que també és regidora d´Esports de l´Ajuntament de Barcelona, ha aprofitat l´acte per a afegir-se a les reivindicacions perquè la modalitat d´esquí de muntanya sigui olímpica algun dia. ?Catalunya té, amb Mireia Miró i Kilian Jornet, dos grans referents d´aquest esport, que si fos olímpic ens aportaria moltes medalles catalanes?, ha assegurat Fandos.

Durant l´acte, Fandos ha reconegut també la tasca de la Unió Excursionista de Catalunya a Gràcia per ser ?una entitat que ha vist créixer una esportista amb un enorme talent com la Mireia, però també una entitat enormement arrelada al nostre districte, com ho demostra la celebració aquest cap de setmana passat, de la XXV edició de la Gràcia-Montserrat?.

Fandos ha agraït a la direcció de la Unió Excursionista de Catalunya a Gràcia ?l´esperit genuïnament català, com moltes altres entitats excursionistes que van mantenir viva la flama de la nostra llengua durant la obscuritat de la dictadura franquista?. ?Entitats com la vostra son una perfecta metàfora del passat, el present i el futur de la nostra ciutat i el nostre país?, ha afegit la regidora.

En acabar els parlaments, Mireia Miró ha rebut, de mans dels representants del districte, una reproducció de la Torre del Rellotge de la Plaça de la Vila de Gràcia, amb la inscripció ?Ajuntament de Barcelona-Gràcia a Mireia Miró, en reconeixement als seus èxits esportius. Juny 2012?

Un palmarès ple de trofeus

Mireia Miró es va apuntar a la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia als 12 anys. S´inicià en l´esquí de muntanya l´any 2005 i va competir per primera vegada a la cronoescalada de Cerler l´any 2006.

Des del 2007 acumula trofeus, sent guanyadora de la copa del món els anys 2007 i 2008 (júnior), 2008, 2009 i 2010 (espoir) i 2011, campiona del món individual l´any 2011, a més de diferents campionats.

En Trail (curses de muntanya) també destaquen els seus èxits en diferents competicions: com a juvenil, la seva primera Gràcia ? Montserrat l´any 2002; va ser sots-campiona del món de curses per muntanya l´any 2009, i va batre rècords l´any passat al Cross de Montblanc, Chamonix i a la Cuita el Sol, Àreu.





Paraules clau