L´alcalde de Barcelona : ?Tenim una àrea logística que si som capaços d´anar junts serà una eina fonamental per sortir de la crisi? : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona : ?Tenim una àrea logística que si som capaços d´anar junts serà una eina fonamental per sortir de la crisi?

05/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona ha participat aquest matí en l´acte inaugural del Saló Internacional de la Logística (SIL) i el lliurament dels VIII Premis SIL. Xavier Trias, que ha lliurat el premi al Millor Projecte Logístic Nacional, ha felicitat a tots els guardonats amb els premis que reconeixen l´excel·lència, la professionalitat i el treball ben fet en el sector de la Logística.

El SIL, ha dit Trias, s´està convertint en un ?esdeveniment de referència? que confirma el potencial de futur d´aquest sector per Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. ?Barcelona serà logística o no serà. Hem de fer que Barcelona tingui un potencial logístic molt important?.

La logística, ha dit Trias, és ?un element cabdal que assenta les bases principals de la nostra recuperació econòmica i ens ofereix unes oportunitats de futur per a la nostra ciutat, però també per al conjunt de Catalunya, vinculades a les grans infraestructures de transport?.

L´alcalde ha afirmat que ?tenim un Aeroport, el Port, una àrea logística com la Zona Franca, la Fira i Mercabarna separats per 100 metres, però no tenim infraestructures de connexió?. ?Tenim una àrea logística que si fóssim capaços d´anar junts seria una eina per prioritzar, marcar objectius i decidir què farem a curt, mig i llarg termini, i ens ajudaria a sortir de la crisi?. I d´aquest tema n´he parlat amb la ministra Pastor en diverses ocasions i també amb el president Rajoy?. Trias ha recordat que es va decidir la creació d´una comissió de treball amb membres del govern, la Generalitat i l´àrea Metropolitana per tractar el tema de ?les infraestructures, els accessos al port i a l´aeroport o el Corredor Mediterrani?.

Trias ha declarat que cal buscar solucions logístiques perquè l´Àrea Metropolitana i la capital de Catalunya siguin punta de llança de sortida de la crisi, perquè això beneficia a Barcelona, a Catalunya i també al conjunt de l´estat?.





Paraules clau