L´Ajuntament impulsa una associació per promoure la rehabilitació d´habitatges de la mà del sector de la construcció : Servei de Premsa

L´Ajuntament impulsa una associació per promoure la rehabilitació d´habitatges de la mà del sector de la construcció

07/06/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, ha presidit avui la sessió prèvia a la constitució de l´Associació Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA), que neix amb la voluntat d´impulsar la rehabilitació. L´associació que agrupa l´Ajuntament, la Generalitat i una dotzena d´entitats, associacions i col·legis professionals vinculats a la construcció vol convertir-se en el punt de trobada i d´intercanvi entre l´administració pública i els diferents agents del sector per tal de promoure la rehabilitació, coordinar esforços en el camp de la formació d´especialistes, centralitzar la informació i l´assessorament tècnic i legal i ser el lloc on proposar millores del marc normatiu.

En la sessió d´avui s´ha donat el vist-i-plau als Estatuts de l´associació que formalment s´ha de constituir en els propers mesos i s´ha acordat que l´Alcalde Xavier Trias en sigui el president. En la reunió tots els impulsors han coincidit que en el context de crisi actual, i en un marc d´escassa construcció d´obra nova, cal orientar esforços cap a la rehabilitació dels immobles, sense perdre de vista que les ajudes i subvencions de l´administració en aquest camp també seran menors.

El tinent d´alcalde responsable de les polítiques d´Habitatge, Antoni Vives ha anunciat que, d´acord amb les conclusions dels grup de treball de rehabilitació del Consell de l´Habitatge Social, l´Ajuntament de Barcelona inicia ara un treball per refer i simplificar les ordenances municipals que afecten els processos de rehabilitació amb l´objectiu de poder debatre un nou esborrany al llarg d´aquest any. ?Més enllà de seguir treballant en la millora estètica i de la seguretat dels habitatges es tracta de fer un salt endavant en el concepte de la rehabilitació per incorporar intel·ligència als edificis i fer-los més eficients energèticament?, ha assenyalat Vives durant la reunió.

L´associació també vol donar a conèixer la feina feta a la ciutat de Barcelona, en el camp de la rehabilitació i esdevenir el marc que faciliti el contacte i l´intercanvi tant a nivell de l´Estat com a nivell internacional per potenciar la ciutat de Barcelona com a referent internacional en l´àmbit de la rehabilitació urbana. En els 25 anys de la Campanya Barcelona Posa´t Guapa, s´han fet actuacions de rehabilitació i millora del paisatge sobre el 31% dels 86.744 edificis de Barcelona.

A la sessió hi ha assistit representants de la Generalitat i els màxims representats de les entitats del sector: l´Associació de Promotors i Constructors de Barcelona, de la Cambra Oficial de Contractistes d´Obres de Catalunya, de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, del Col·legi d´Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, del Col·legi d´Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB), del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya? Demarcació Barcelona (COAC), de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment d´Edificis de Catalunya (RIME), de la Federació d´Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, del Gremi de Constructors d´Obres de Barcelona i Comarques, de la Fundació Privada Institut Gaudí de la Construcció, de l´Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC) i de la Universitat Politècnica de Catalunya.

També s´ha proposat convidar a formar part de l´Associació a d´altres entitats: Associació de Promotors Públics de Sòl i d´Habitatge (AVS-Catalunya), el Gremi empresarial d´ascensors de Catalunya i la Cambra d´empreses de serveis professionals a la construcció.





Paraules clau