L´alcalde afirma que el Festival Sónar és una mostra de la força de la marca Barcelona i de la capitalitat cultural de la ciutat : Servei de Premsa

L´alcalde afirma que el Festival Sónar és una mostra de la força de la marca Barcelona i de la capitalitat cultural de la ciutat

07/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, acompanyat per tinent d´alcalde, Jaume Ciurana; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; els codirectors del Sónar, Ricard Robles, Enric Palau i Sergi Caballero; i Marçal Sintes, director del CCCB, escenari de part de les activitats del festival; ha participat en la roda de premsa de presentació del Sónar 2012, el Festival de Música Avançada i New Media Art de Barcelona que enguany celebra la 19a edició entre els dies 14, 15 i 16 de juny. L´alcalde ha explicat que Barcelona treballa per seguir avançant com a capital de la cultura, del coneixement, de la creativitat i de la innovació i que el Sónar ?torna a ser una mostra evident de la força de la nostra capitalitat cultural i de la marca Barcelona?.
Xavier Trias ha assenyalat que el festival, que cada any agafa més embranzida i projecta Barcelona al món com a capital de la música electrònica, ?no només té èxit a casa nostra sinó que s´està convertint en un model innovador exportable?.

L´alcalde ha destacat alguns aspectes del Sónar, com el component de creativitat i innovació del Festival. El Sónar, malgrat que enguany celebra la seva 19a edició, ?no deixa mai d´incorporar nous elements que el fan cada cop més atractiu i sorprenent?, ha dit Trias destacant que enguany s´hagi inclòs l´àmbit de la formació en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra. ?Aquest és el tipus d´iniciatives ens fan progressar com a ciutat referent en l´àmbit de la cultura i de la formació universitària?, ha dit Trias.

Com ha afirmat l´alcalde ?la cultura no és despesa sinó que és una eina de creació de riquesa i el Sónar ho és?. L´impacte econòmic del Sónar a la ciutat es calcula en 52 milions d´euros i les xifres d´ocupació hotelera per aquests dies estan es situen entre el 90 i el 100%.

Finalment, Trias ha expressat el seu agraïment als directors del festival i a tot el seu equip pel gran esforç que fan edició rere edició i ha finalitzat la seva intervenció afirmant que ?des de l´Ajuntament de Barcelona fem costat al Sónar, perquè impulsa la nostra ciutat i la cultura?.

El Sónar és el més prestigiós i influent festival de música i cultura electrònica del món: els criteris de qualitat, representativitat i actualitat de la seva programació són els valors essencials del seu reconeixement. Pioner en el seu gènere: combina els corrents més innovadors de la música electrònica amb artistes clàssics referents del gènere. Únic en format i continguts: combina música, projeccions, exposicions i activitats dirigides a professionals de les indústries creatives.

Pol d´atracció pel turisme cultural i professional, el Sónar s´ha convertit en l´eix central que converteix Barcelona en la capital mundial de la música electrònica. Durant la setmana del Sónar estan programats prop de 100 esdeveniments, presentacions i showcases que atreuen desenes de milers de visitants que se sumen al públic del festival. El festival exporta un model cultural innovador, que projecta els valors de creativitat i modernitat de la marca Barcelona a tot el món: aquest any el Sónar s´ha celebrat a Cape Town, Tokio, Sao Paulo i Barcelona





Paraules clau