El Poble-sec estrena la plaça Navas : Servei de Premsa

El Poble-sec estrena la plaça Navas

08/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Han acabat les obres a la plaça Navas, al cor del barri del Poble-sec. El barri del Poble-sec guanya doncs un nou espai que reforça l´ús ciutadà i per als vianants. La plaça té una superfície de 6.805 m2, amb arbres, bancs i cadires, jocs infantils, mobiliari per al manteniment físic, zones ombrades amb palmeres i altres espècies d´arbres i vegetació, i zones per al descans i el lleure. El paviment és de llosa en tota la plaça, que està urbanitzada a un únic nivell, i per tant, ha eliminat completament qualsevol barrera. El trànsit de vehicles ha quedat restringit en els carrers laterals només al pas dels vehicles de serveis i a aquells veïns que han d´accedir als aparcaments privats que hi ha a la zona.

La urbanització de la plaça Navas la va desencallar el govern municipal a finals del 2011, quan el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, es va marcar com a màxima prioritat enllestir definitivament i amb la màxima celeritat, aquesta obra. Han estat 6 anys d´obres per la construcció d´un aparcament subterrani (unes obres que es van interrompre en dues ocasions), que va entrar en funcionament fa uns dies, i cinc mesos d´urbanització de la plaça.
Es va destinar un pressupost d´1,6 milions d´euros per l´acabament de la plaça. Al mes de gener, i amb les obres de l´aparcament subterrani ja en la recta final, van començar els treballs d´urbanització pròpiament de la plaça, que han estat executats per l´empresa municipal BIMSA.

Pel que fa a l´aparcament subterrani, de quatre plantes, la companyia municipal BSM ha posat en servei 341 places de cotxe, 21 de moto i 2 places per planta per a vehicles de mobilitat reduïda. L´aparcament disposa de diferents tipus de servei: estades de curta durada (rotació), servei de 24 hores i abonaments diürns i nocturns.





Paraules clau