Es prohibeixen les rutes organitzades entre establiments de concurrència pública de Ciutat Vella en considerar-les incompatibles amb la convivència : Servei de Premsa

Es prohibeixen les rutes organitzades entre establiments de concurrència pública de Ciutat Vella en considerar-les incompatibles amb la convivència

08/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha prohibit a través d´un decret de l´alcalde les rutes organitzades entre establiments de concurrència pública de Ciutat Vella. Aquesta prohibició es produeix en el marc del pla que l´Ajuntament de Barcelona està desplegant per controlar el soroll de l´activitat de l´oci nocturn, i coincideix amb la detecció d´un increment d´aquestes activitats organitzades, que fins ara no tenia cap tipus de regulació i que generalment estan directament relacionades amb el consum d´alcohol. L´Ajuntament considera que el desenvolupament d´aquestes rutes resulta totalment incompatible amb la convivència ciutadana i amb el descans dels veïns.

Així doncs, segons el nou decret queda totalment restringida la promoció, l´organització i l´execució de rutes organitzades d´usuaris en qualsevol modalitat entre establiments de pública concurrència del districte de Ciutat Vella, en la franja horària de les 23:00h a les 07:00h.
El mateix decret estableix també la prohibició de la publicitat per qualsevol mitjà d´aquestes activitats.

Aquest decret es fonamenta en l´Ordenança sobre l´ús de les vies i els espais públics de Barcelona. Les rutes organitzades són un tipus d´activitat que consisteix a captar grups de clients per portar-los d´una forma guiada de bar en bar amb el consum d´alcohol com a principal activitat. Aquestes rutes, que sovint aglutinen grups de fins a 60 persones itinerants juntes, fent xivarri, generen un gran impacte acústic en un territori de la ciutat en el qual la majoria de carrers són estrets.
El règim sancionador que estableixen les ordenances preveu multes immediates de fins a 900 euros que es poden imposar tant als responsables o els guies dels grups, a les empreses promotores de les activitats o fins i tot als establiments col·laboradors que formen part de les rutes.

En aquest mandat, el govern municipal ha fet una aposta ferma per aconseguir que el districte de Ciutat Vella sigui un indret amb una bona qualitat de vida, sense renunciar, però, a les activitats que actualment es produeixen en aquest territori i que responen a la seva condició de centralitat. El govern, per tant, aposta per fomentar la barreja dels usos en el territori de Ciutat Vella, tot promovent campanyes i iniciatives que ajudin a compaginar la indústria de l´oci nocturn, que té una implantació consolidada i una tradició en aquest districte, amb la permanència de l´espai residencial, i per tant, amb el descans dels veïns. Això no obstant, les característiques de les rutes d´alcohol esdevenen incompatibles amb la preservació de la qualitat de vida dels veïns.





Paraules clau