L´alcalde ha presidit la inauguració d´una escultura de Jaume Plensa, cedida per la Fundació Vila Casas a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde ha presidit la inauguració d´una escultura de Jaume Plensa, cedida per la Fundació Vila Casas a la ciutat de Barcelona

13/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Xavier Trias ha destacat l´obra de Plensa, un dels escultors catalans més coneguts internacionalment, i la tasca de la fundació Vila Casas en la construcció de la capitalitat cultural de Barcelona

L´alcalde de Barcelona de Barcelona ha assistit aquest matí a la inauguració de l´escultura de Jaume Plensa, Dell´Arte (1990), a Can Framis. Aquesta obra ha estat cedida per la Fundació Vila Casas a la ciutat de Barcelona, juntament amb l´obra de l´artista Alfonso Alzamora, que es va inaugurar davant de L´Auditori com a homenatge a Isaac Albéniz i Alícia de Larrocha, el passat 29 de maig. A l´acte hi eren presents el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas; i el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Ocupació, Jaume Ciurana.

En l´acte, celebrat a Can Framis una de les seus de la Fundació Vila Casas a Barcelona, l´alcalde ha destacat que en l´estrena del nou emplaçament de l´escultura de Plensa es combinen dos elements essencials per seguir avançant com a capital de la cultura, del coneixement, de la creativitat i de la innovació. D´una banda, el talent d´un artista nascut a Barcelona, l´escultor Jaume Plensa, que a través de la seva obra ha projectat la ciutat a nivell internacional; i per l´altra, la tasca que mecenes com Antoni Vila Casas estan duent a terme des de fa molts anys que ajuden a construir la capitalitat cultural de Barcelona.

Xavier Trias ha afirmat que Jaume Plensa és ?un dels escultors catalans més coneguts?. Cal destacar magnífics exemples com la Crown Fountain, al Millennium Park de Chicago; l´escultura Dream, a la ciutat britànica de St. Helens o l´escultura que avui estrena emplaçament, Dell´Arte. I ha afegit ?m´agradaria que la ciutat tingués més obres de Plensa però la situació econòmica és molt complicada?.

De la Fundació Vila Casas, en les seves múltiples seus tant a Barcelona com al Baix Empordà, Trias ha dit que ?fa una tasca magnífica de difusió i promoció de l´art contemporani i del nostre patrimoni arquitectònic?. Com ha afegit l´alcalde ?Antoni Vila Casas ha sabut combinar amb perfecta harmonia les seves dues grans passions, l´art i la salut. I ho ha fet amb generositat?. Des de la Fundació, que originalment va ser creada per reforçar la investigació sociosanitària, Antoni Vila Casas ha posat a l´abast del públic la seva àmplia col·lecció artística. ?L´acte d´avui és una mostra més de la seva generositat?, ha dit l´alcalde agraint a Antoni Vila Casas la cessió de l´escultura a la ciutat i la seva contribució a la cultura de la ciutat i del país. ?Vila Casas estima l´art, la cultura, la ciutat i el país. Hem d´agrair la seva aposta per la cultura i per posar-la a l´abast de la gent?.

El tinent d´alcalde Jaume Ciurana ha expressat l´agraïment de l´Ajuntament a Antoni Vila Casas ?per la seva feina de mecenatge a la ciutat, una feina feta amb passió i generositat? i ha afegit que aquesta escultura de Jaume Plensa ?embelleix i dóna més sentit a la ciutat?.





Paraules clau