Barcelona defensa treballar la salut des de totes les polítiques municipals durant la trobada de Healthy Cities de l´OMS a Sant Petersburg : Servei de Premsa

Barcelona defensa treballar la salut des de totes les polítiques municipals durant la trobada de Healthy Cities de l´OMS a Sant Petersburg

14/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Delegada de Salut de l´Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha defensat avui la importància de promoure la salut des de totes les polítiques públiques de la ciutat perquè aquesta sigui ?un assumpte transversal, que s´abordi des de les polítiques de medi ambient, fins a les d´urbanisme, serveis socials o cultura?.

?Aquest és un dels valors més importants del full de ruta del govern municipal de Barcelona?, ha assegurat Iniesta, durant la trobada de Healthy Cities que celebra l´Organització Mundial de la Salut aquests dies a Sant Petersburg (Rússia).

La delegada ha defensat que la ciutadania ?estigui ben informada per ser corresponsable de la seva salut; que els serveis sanitaris han d´estar menys medicalitzats i han de reforçar la prevenció i la promoció de la salut; que la investigació ha de tenir retorn, especialment la de la salut pública i ha d´incorporar-se a les polítiques més transversals de la ciutat?.

A més, també ha valorat la importància de la inversió en polítiques socials que s´està duent a terme aquest mandat, ?i que tota inversió ha de tenir un retorn que hem de ser capaços d´avaluar?.

Iniesta ha recordat que Barcelona ?té una llarga tradició en salut pública?, i que l´Agència de Salut Pública de Barcelona s´ha convertit ?en referent per a l´estat espanyol en serveis, programes i recerca?, que treballa en la vigilància epidemiològica, especialment en malalties infeccioses, però també desplega programes i intervencions en diferents grups de població de la ciutat, ocupant-se de la qualitat de l´aire, de l´aigua, de l´entorn i del medi ambient.

El grup Healthy Cities de l´OMS-Europa dóna suport als 53 Estats Membres de la Regió Europea de l´OMS en el desenvolupament i el manteniment de les seves polítiques nacionals de salut, sistemes de salut i programes de salut pública; de treball per identificar, prevenir i superar les amenaces potencials per a la salut, anticipant els reptes del futur, i la promoció de la salut pública.

El seu treball és un intercanvi de dues vies: recopilació dels millors experts dels socis clau en institucions nacionals i internacionals, i anàlisi de dades i els resultats de la investigació per proposar intervencions basades en proves de salut pública. Això permet a l´OMS / Europa per informar i assessorar els països sobre les maneres més eficaces per millorar la salut de les seves poblacions.





Paraules clau