Barcelona premia en el concurs Apps4bcn dues aplicacions per trobar taxi i compartir cotxe a través del mòbil : Servei de Premsa

Barcelona premia en el concurs Apps4bcn dues aplicacions per trobar taxi i compartir cotxe a través del mòbil

14/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

By-Taxi, o la manera fàcil de buscar un taxi, i fesedit, una plataforma per compartir cotxe per gent que es mou per la ciutat són les dues aplicacions mòbils que s´han fet amb els primers premis de la primera edició del concurs Apps4Bcn, convocat per l´Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Vodafone i Toshiba, per reconèixer noves aplicacions mòbils que contribueixin a crear o millorar els serveis que la ciutat ofereix als seus habitants.

Els segons premis han estat per Enllaç, una aplicació que t´ajuda a trobar la millor ruta utilitzant tots els tipus de transport públic de Barcelona i OnTheBus, una guia accessible del transport en autobús de Barcelona que pots consultar des dels smartphones

Es dóna la circumstància que les solucions de geolocalització basades en la millora de la mobilitat urbana i el foment del transport públic han estat les més ben valorades pel Comitè Tècnic, que ha destacat l´alta qualitat de totes les aplicacions rebudes, 86 aplicacions mòbils en total, una xifra que ha superat les previsions dels organitzadors.

Cal destacar que l´aplicació que ha rebut més suport a la xarxa ha estat By-Taxi de Techideas, una empresa instal·lada al Parc Tecnològic de Barcelona Nord, i per tant, que ha comptat amb el suport de Barcelona Activa en el seu procés de creixement. L´Apps ha despertat l´interès de molts ciutadans que han vist en aquest servei una possibilitat real de millora a l´hora de desplaçar-se en aquest servei públic.

La cerimònia de lliurament de premis s´ha celebrat aquest migdia en el marc del saló dels emprenedors Biz Barcelona i ha estat presidit pel Gerent de l´Institut Municipal d´Informàtica de l´Ajuntament de Barcelona, Manel Sanromà, la directora de Govern i AAPP a Catalunya de Vodafone, Joana Sánchez, el director Toshiba a Catalunya, Pau Ortiz i el director general Barcelona Digital Centre Tecnològic, Carles Fradera.

El concurs Apps4bcn permet als emprenedors o empreses guanyadores donar difusió a les seves aplicacions i participar a l´Opencities App Challenge, un concurs internacional liderat per la iniciativa europea Opencities, i rebre premis aportats pels patrocinadors. La iniciativa tindrà continuïtat l´any 2013 i es combinarà amb l´organització dels concursos tipus BCN Apps JAM (hackatons de desenvolupament d´aplicacions en un espai temporal curt), amb l´objectiu de fomentar la innovació en l´àmbit de les tecnologies mòbils i associar-la a la ciutat de Barcelona.

El concurs Apps4bcn és un element més, dins del conjunt de línies de treball i projectes d´alt valor tecnològic duts a terme des de la tinença d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona orientats a la millora dels serveis a la vida quotidiana de la ciutadania i a afavorir la dinamització de la indústria de les tecnologies mòbils a la nostra ciutat.

11 finalistes d´un total de 86 aplicacions presentades

En el concurs s´hi ha presentat un total de 86 aplicacions mòbils, de les quals se´n van seleccionar 11 finalistes. Les temàtiques van des de solucions de geolocalització basades en la millora de la mobilitat urbana, passant per aquelles que se centren en l´oci i la cultura, apps gastronòmiques i esportives, fins a aplicacions que proporcionen informació a les persones, fomentant la participació ciutadana mitjançant els dispositius mòbils.





Paraules clau