L´alcalde afirma que l´Escola Superior d´Estudis Musicals del Taller de Músics enriqueix la feina de difusió de la cultura que s´està fent des de Can Fabra : Servei de Premsa

L´alcalde afirma que l´Escola Superior d´Estudis Musicals del Taller de Músics enriqueix la feina de difusió de la cultura que s´està fent des de Can Fabra

15/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona de Barcelona ha assistit a l´acte d´inauguració oficial de la seu de l´Escola Superior d´Estudis Musicals del Taller de Músics, ubicada al Centre Cultural de Can Fabra a Sant Andreu, que permetrà als alumnes continuar el seu itinerari i aconseguir la titulació de Grau Superior. A l´acte, entre altres, hi eren presents els expresidents de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol i José Montilla; diputats i diputades del Parlament de Catalunya; Jaume Ciurana, tinent d´Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació; regidors i regidores de l´Ajuntament de Barcelona; i Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics.

L´alcalde s´ha mostrat molt satisfet perquè, com ha dit, ?l´Escola enriqueix encara més la feina de difusió i promoció de la cultura que l´Ajuntament està fent des de Can Fabra?. Trias ha explicat que quan el Taller de Músics va obrir al Raval l´any 1979 el barri no era el que és ara, no hi havia el MACBA, el CCCB, ni les universitats o la nova Filmoteca. ?El Taller de Músics va apostar pel Raval i per la seva gent i va contribuir decisivament a la seva transformació. És una mostra de que una iniciativa cultural pot transformar l´indret on s´ubica?.

“A una ciutat com la nostra, que treballa intensament per seguir avançant com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, fan falta enttats com el Taller de Músics?, ha exposat l´alcalde.

?Aquesta Escola que avui inaugurem és un exemple de creativitat i d´innovació, però, sobretot, d´esforç i de perseverança, tndran el nostre suport?, ha afirmat l´alcalde que ha agraït la gran feina feta per Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics, i per tot el Taller de Músics al llarg de tots aquests anys.

L´any 2010, l´Ajuntament de Barcelona li va atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Cultural pels seus 30 anys de trajectòria, creació i difusió de la música. Un reconeixement que se sumava al gran nombre de premis i guardons rebuts per la seva tasca magnífica.





Paraules clau