L´Ajuntament de Barcelona rebutja la pena de mort en els casos derivats d´homosexualitat i identitat de gènere : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona rebutja la pena de mort en els casos derivats d´homosexualitat i identitat de gènere

19/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Dona i Drets Civils, ha aprovat de forma unànime a la Comissió de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, una declaració institucional de rebuig a la pena de mort en els casos derivats d´homosexualitat i identitat de gènere.

Aquesta declaració, impulsada a través del Consell Municipal de Gais, Lesbianes i Dones i Homes Transsexuals, rebutja de forma incondicional qualsevol tipus de violència i la pena de mort, i demana l´abolició immediata de la pena de mort als països que la practiquen, i en concret l´abolició de la pena de mort aplicada per supòsits d´orientació sexual als següents països: Iemen, Aràbia Saudí, Mauritània, Sudan i Iran.

L´Ajuntament de Barcelona mostra el seu suport a totes les polítiques internacionals que incideixin en posicionaments contra la pena de mort a causa d´homosexualitat i la col·laboració amb totes les entitats de la ciutat que treballen per la seva abolició i lluiten contra qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual.

A l´hora, la declaració recull la voluntat de l´Ajuntament de millorar les mesures educatives, preventives i de sensibilització que fomentin una educació basada en els valors del diàleg, i el respecte i la tolerància a la diversitat d´orientació sexual a través del treball amb les escoles, la comunitat educativa i la Oficina per la No Discriminació.

Per l´Ajuntament de Barcelona el principi d´igualtat i no discriminació és un element fonamental en la protecció dels drets humans, i la condemna a mort d´una persona per la seva orientació sexual contravé la Declaració Universal de Drets Humans. Així mateix, considera la pena de mort com una forma de tortura pel fet de la natura cruel, inhumana i degradant d´alguns aspectes de la seva aplicació.





Paraules clau