Llum verd a la tramitació del Programa d´Actuació Municipal : Servei de Premsa

Llum verd a la tramitació del Programa d´Actuació Municipal

20/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Presidència i Règim Interior ha aprovat avui inicialment el Programa d´Actuació Municipal 2012-2015. L´abstenció dels grups municipals del PSC, el PP i Unitat per Barcelona, ha permès iniciar la tramitació del document, que ara se sotmetrà a informació pública i es trametrà als districtes, per tal que aquests puguin també enllestir l´elaboració dels corresponents Plans d´Actuació. El primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, ha agraït el treball desenvolupat fins ara i el posicionament dels grups municipals per facilitar la tramitació del PAM. ?Això no és el final de res. És una oportunitat per seguir treballant i dialogant en l´elaboració del full de ruta de Barcelona?, ha manifestat Forn, que ha defensat que el Programa d´Actuació Municipal ?té la voluntat de ser un document de ciutat?.
El primer tinent d´alcalde ha afirmat avui durant la Comissió de Presidència que ?segurament no hi ha cap altra ciutat? que pugui presentar un Programa d´Actuació Municipal que preveu inversions per valor de 1.900 milions d´euros, assolint aquest mateix any el dèficit zero i sense hipotecar el futur de la ciutat. El PAM fixa tres prioritats estratègiques:

– La reactivació econòmica, per situar Barcelona com a motor econòmic del país i com una ciutat generadora d´ocupació, amb un model basat en el rigor i la solvència.
– L´atenció a les persones, per fer de Barcelona una capital referent en atenció, en serveis i en qualitat de vida.
– La regeneració urbana, per impulsar un model urbà sostenible i intel·ligent al servei dels ciutadans, amb el barri com a referència i la ciutat com a objectiu.
El primer tinent d´alcalde ha reiterar que el document que avui s´ha aprovat inicialment ?és necessàriament concret i suficientment obert? per tal de permetre assolir acords amb els grups municipals, i ha manifestat que el Govern ofereix mà estesa per poder fixar conjuntament les prioritats de la capital de Catalunya. La previsió del Govern municipal és culminar aquest procés el mes d´octubre, amb el debat i la votació del PAM en el Plenari del Consell Municipal.

Podeu consultar el dossier de premsa a:
www.bcn.cat/media





Paraules clau