Barcelona destaca el paper clau de les subseus olímpiques per a l´èxit dels Jocs Olímpics del 92 : Servei de Premsa

Barcelona destaca el paper clau de les subseus olímpiques per a l´èxit dels Jocs Olímpics del 92

21/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat, durant l´acte de commemoració dels 20 anys dels Jocs Olímpics del 92, que s´ha celebrat aquest vespre a la Seu d´Urgell, el paper clau de les subseus olímpiques del 92, ressaltant la seva contribució perquè els Jocs Olímpics de Barcelona fossin ?un gran èxit internacional?.

A l´acte hi han participat l´alcalde de la Seu d´Urgell, Albert Batalla; Manuel Fonseca, director d´esports del COOB; Juan Roman, president del Comitè Organitzador de la ICF Canoe Slalom World Cup La Seu d´Urgell 2012 i de la Real Federación Española de Piraguismo, i Ricard Fox, vice-president de la Federación Internacional de Canoa (Canoe Internacional Federation), entre d´altres personalitats i atletes que participaran en la Copa del Món de Piragüisme en la disciplina d´eslàlom, que se celebrarà a la Seu a partir de demà.

Fandos ha recordat que moltes vegades ?es parla dels Jocs Olímpics de la ciutat de Barcelona, i no sempre es parla de les seves subseus, que tant van significar per a l´esdeveniment?. En aquest sentit, la tinent d´alcalde ha recordat que els Jocs ?ens van canviar a tots. Van representar un punt d´inflexió fonamental per a Barcelona, però també per a la Seu d´Urgell i per a d´altres subseus. Aquells jocs van posar les nostres ciutats en el mapa de la comunitat esportiva internacional?, ha afegit.

Durant el seu parlament, Fandos ha recordat que enguany ?estem vivint un moment històric en què necessitem recordar que quan ens uneix la il·lusió som capaços d´aconseguir grans fites, per poder-ho tornar a posar en pràctica?. Un dels llegats de Barcelona´92 a La Seu d´Urgell ha estat l´organització de competicions internacionals de rellevància mundial, com la que acollirà aquests propers dies.

Fandos també ha volgut recordar una altra fita: els Jocs Olímpics i Paralímpics d´Hivern de 2022, la candidatura dels quals ?suposarà una altra oportunitat per a Barcelona, però sobretot per al Pirineu, perquè el seu territori i la seva marca se situïn al mapa mundial, tal com va fer el 92 amb la capital de Catalunya?. ?Si ho aconseguim, Barcelona serà la primera ciutat en la història on s´hi hauran celebrat jocs olímpics i paralímpics d´estiu i d´hivern?.





Paraules clau