L´alcalde de Barcelona i l´alcalde de Mataró signen un conveni de col·laboració entre les dues ciutats : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona i l´alcalde de Mataró signen un conveni de col·laboració entre les dues ciutats

21/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha visitat avui la ciutat de Mataró i s´ha reunit amb l´alcalde i la corporació municipal a l´Ajuntament, on ha signat un protocol de col·laboració entre els dues ciutat. La jornada ha començat a l´Ajuntament de la capital del Maresme, on Trias ha estat rebut per Joan Mora, alcalde de Mataró. Després de passejar per la zona comercial del voltant de l´edifici consistorial, Trias i Mora han tornat a l´ajuntament on han saludat la resta de la Corporació Municipal i Trias ha signat en el llibre d´honor. Tot seguit els dos alcalde han signat un protocol de col·laboració entre ambdues ciutat.

En una breu intervenció, Xavier Trias ha agraït a l´Alcalde Mora i a tots els membres de la Corporació Municipal la seva invitació a visitar la capital de Maresme, i els dos alcaldes han explicat el contingut del protocol que han signat. En aquest conveni els dos ajuntaments es comprometen a establir mecanismes de col·laboració estables per treballar conjuntament en diversos àmbits com la promoció econòmica, el desenvolupament de les infraestructures, la promoció turística i la cultura.

Tots dos alcaldes han expressat la necessitat d´adaptar les polítiques municipals als nous temps i han destacat que ciutats com Barcelona i Mataró, no es conformen amb una estratègia merament reactiva d´adaptació als canvis, sinó que adopten un enfocament pro actiu, apostant per la via de la cooperació i col·laboració territorial amb la finalitat de generar espais geoeconòmics més amplis que possibilitin economies d´escala i permetin l´aprofitament de complementarietats i d´efectes sinèrgics entre les dues ciutats.

Com ha explicat Mora, Mataró vol exercir el paper de lideratge del Maresme i convertir-se en ?capital de la Porta Nord de la Gran Barcelona?. Trias, al seu torn, ha afirmat que l´exercici de la capitalitat de Catalunya, per part de la ciutat de Barcelona, implica també ?contribuir al desenvolupament dels territoris i ciutats confluents?.

Per aquest motiu, i perquè existeix una confluència de voluntats per aprofitar complementarietats funcionals entre les dues ciutats, els dos alcaldes ha acordat que Barcelona i Mataró es comprometen a establir mecanismes de col·laboració estables per treballar conjuntament en els àmbits següents:

? La promoció econòmica, amb l´objectiu d´atreure empreses, inversions, turistes, residents i tota mena d´activitats culturals, esportives, etc.
? L´elaboració d´una estratègia de desenvolupament econòmic i territorial per als seus espais geogràfics.
? La planificació i gestió conjunta de polítiques de foment del teixit productiu, d´incubadores d´empreses, parcs d´empreses o centres tecnològics i del coneixement.
? El desenvolupament de les infraestructures i serveis en l´àmbit del transport.
? La promoció turística.
? La cultura.

Finalment, Xavier Trias i Joan Mora han explicat que aquest protocol de col·laboració tindrà una durada de dos anys, renovable per un període d´igual durada.





Paraules clau