L´alcalde de Barcelona afirma que l´Ajuntament aposta per l´autonomia de les persones grans i per promoure un envelliment actiu : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona afirma que l´Ajuntament aposta per l´autonomia de les persones grans i per promoure un envelliment actiu

22/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat de la quarta tinent d´Alcalde, Maite Fandos, la regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni, Antoni Sorolla, gerent adjunt d´Habitatge i la comissionada de Gent Gran, Assumpció Roset; ha lliurat les claus de 77 habitatges amb serveis per a gent gran a Torre Júlia, a Via Favència, 350, al barri de la Prosperitat de Nou Barris. L´edifici, promogut pel Patronat Municipal de l´Habitatge, és obra dels arquitectes catalans Ricard Galiana, Sergi Pons i Pau Vidal, i ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d´Arquitectura i Urbanisme 2011.

Barcelona compta ja amb un parc de 1.130 habitatges amb serveis per a gent gran a tots els districtes de la ciutat. Aquesta és la segona promoció d´habitatges amb serveis d´atenció a gent gran del districte de Nou Barris.

Com ha expressat Trias ?com a ciutat, és un èxit que puguem atendre les necessitats de les persones grans, que per raons econòmiques o per raons d´accessibilitat de les seves llars, necessiten un habitatge tutelat? i ha afegit que des de l´Ajuntament ?fem aquesta aposta perquè creiem en l´autonomia de les persones grans i per promoure un envelliment actiu?. ?Aquesta és ara casa vostra i podeu entrar i sortir quan vulgueu?, ha dit l´alcalde Trias.

L´alcalde ha destacat que aquest nou edifici és ja tota una ?icona al districte de Nou Barris? i ha felicitat a l´equip d´arquitectes i els responsables del disseny que l´han fet possible.

Finalment Trias ha afirmat que ?ser l´alcalde de les persones no és cap eslògan; vol dir que s´ha de treballar per millorar el benestar i la qualitat de vida de la gent?. ?El barri de La Prosperitat està vivint reformes molt importants, que sens dubte milloren la qualitat de vida dels veïns i veïnes i aquests nous habitatges milloraran de debò la vostra vida?, ha dit dirigint-se als nous veïns d´aquests habitatges.





Paraules clau