Puigdollers valora positivament el reconeixement a la tasca de les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic a la conferència de Rio+20 : Servei de Premsa

Puigdollers valora positivament el reconeixement a la tasca de les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic a la conferència de Rio+20

23/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans-Hàbitat Urbà, Joan Puigdollers, ha assistit aquesta setmana representant la ciutat a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible, també coneguda com a Rio+20, on s´ha reflexionat sobre el compliment dels compromisos en matèria ambiental dels darrers anys, i s´han revisat les línies de treball dels pròxims anys en matèria de medi ambient a escala mundial.

Una de les conclusions destacades de la conferència, que ha tingut lloc a Rio de Janeiro, del 20 al 22 de juny, ha estat la rellevància de les ciutats com a actors principals en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, han tingut especial importància les paraules del Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, que ha dit que “el camí cap a la sostenibilitat és a través de les ciutats”, davant més de 80 alcaldes i responsables de política municipal congregats al ICLEI World Congress del Global Town Hall, a la Conferència de Rio+20, entre ells el regidor Puigdollers. “Construint ciutats sostenibles, construirem la sostenibilitat global”, ha dit el secretari. Ki-moon ha remarcat que en un mon globalitzat com l´actual, on hi ha una diferència molt minsa entre els governs locals i els governs federals, les ciutats juguen un paper tant rellevant o més per assolir la sostenibilitat: “el país és la suma de les ciutats, i si les ciutats no treballen, el país no funciona”.

A la conferència s´ha destacat que la majoria de la població del món viu en àrees urbanes, amb 7 de cada 10 persones vivint en ciutats de paisos desenvolupats, i que les ciutats són les conductores de la degradació ambiental, i al mateix temps, els punts on trobar tècniques innovadores per liderar i unir esforços cap al desenvolupament sostenible.

Barcelona ha tingut un paper destacat en actes dels governs locals i les trobades d´alcaldes i líders polítics de grans ciutats compromeses amb la sostenibilitat. La delegació catalana també ha tingut una presència activa en el segment d´alt nivell i ha defensat la feina feta per Barcelona, que és una de les ciutats que ha apostat més fermament pel paper rellevant de les ciutats i perquè es reconegui aquest treball local.

Per a més informació sobre la conferència, podeu visitar la web conjunta de l´Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació, www.riomes20.cat.





Paraules clau