Aprovats més de 5.400 ajuts econòmics per a famílies que han sol·licitat beques per a colònies i casals d´estiu : Servei de Premsa

Aprovats més de 5.400 ajuts econòmics per a famílies que han sol·licitat beques per a colònies i casals d´estiu

24/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha adjudicat, aquest any, un total de 5.407 ajuts per a famílies que han sol·licitat beques per a les colònies, casals d´estiu i campus esportius, que han iniciat aquest matí la seva activitat. Aquesta és una xifra superior a la de 2011, en què se´n van beneficiar 5.173 famílies.

Aquest ajuts cobreixen entre un 30 i un 90% del cost total de les activitats a Barcelona per nen inscrit. En total, el pressupost per a cobrir aquesta demanda ha estat de 782.320,26 euros, que suposa un 1,54 % més que l´any anterior. La demanda d´aquest tipus d´ajut ha incrementat, respecte de 2011, en un 2,65%. També ha incrementat el percentatge de l´acceptació de sol·licituds, que ha passat del 89,7 % al 2011 al 91,4% en la present edició.

Els ajuts estan destinats a aquelles famílies amb rendes per càpita inferiors als 9.959,66 euros, i s´han becat un màxim de 10 dies per infant i activitat en el cas dels casals d´estiu, esportius i Campus Olímpica; 14 dies per infant i activitat en cas de colònies, campaments, rutes i estades fora de Catalunya, i tot el període als Bressols d´Estiu.

Enguany, el consistori també ha incrementat el pressupost, fins a arribar als 200.000 euros, per a cobrir tota la demanda del servei de monitors especialitzats per a atendre les necessitats d´aquells infants i joves que requereixen un suport especial per la seva discapacitat física, psíquica o sensorial, perquè puguin participar a les totes activitats que els interessi.

Tots aquests ajuts han estat centralitzats des de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, que en aquesta edició ha aplicat millores en la seva gestió. Així, s´ha avançat en el procediment previ d´homologació de les activitats ofertes, assegurant una àmplia oferta d´activitats obertes a tots els infants, amb un ampli ventall d´activitats d´educació en el lleure, socioculturals i esportives, que tenen com a objectiu transmetre els valors de la convivència i respecte a l´entorn mentre es gaudeix del temps de vacances d´una forma divertida i segura.

Enguany també s´ha reforçat la informació des de les Oficines d´Atenció al Ciutadà amb més demanda –Sant Martí, Nou Barris, Horta-Guinardó, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc–, i s´han coordinat els diferents agents municipals implicats en la seva gestió.

Més oferta

Al mes d´abril, l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports va posar a disposició de les famílies un web d´informació (www.bcn.cat/vacances), que es mantindrà activa fins que acabin les inscripcions de totes les activitats ofertes.

Enguany s´ha posat a disposició dels infants i adolescents d´entre 1 i 17 anys un total de 139.672 places per a casals, campus esportius i colònies a la Campanya de Vacances d´Estiu 2012. Les inscripcions van iniciar-se el passat 14 d´abril. En total, s´han ofert 18.445 places més que l´any passat.

La campanya d´estiu recull un total de 494 iniciatives de 317 associacions i organitzacions que treballen en el sector del lleure de la ciutat, ja sigui des de la vessant lúdica o bé esportiva. Enguany, l´oferta s´ha incrementat en 89 activitats respecte de l´any passat.





Paraules clau