L´alcalde felicita al Banc dels Aliments pels seus 25 anys d´història i anima a continuar treballant plegats per fer de Barcelona una ciutat socialment més justa : Servei de Premsa

L´alcalde felicita al Banc dels Aliments pels seus 25 anys d´història i anima a continuar treballant plegats per fer de Barcelona una ciutat socialment més justa

25/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta tarda a l´acte de commemoració dels 25 anys de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. A l´acte també hi eren el president Fundació del Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó; la Presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; el conseller de Benestar Social, Josep Lluís Cleries; i el conseller d´Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

El Banc dels Aliments de Barcelona és una fundació benèfica, privada i independent nascuda l´any 1987 amb l´objectiu lluitar contra la fam i evitar que els aliments consumibles, però no comercialitzables, siguin destruïts i fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat

Xavier Trias ha fet un reconeixement a la Fundació dels Banc dels Aliments per la gran feina realitzada durant els seus 25 anys d´història, ?tota una trajectòria on han sabut sumar esforços, sensibilitats i compromís?, i també ha volgut agrair la tasca de totes les entitats socials “i de cadascuna de les persones que en formen part, dels voluntaris i professionals que fan aquesta feina”. L´alcalde ha dit que ara la prioritat són les persones i ha recordat que “hi ha gent que ho està passant molt malament i per això és important arribar a tothom. Això no ho pot fer sola l´administració, que s´ha de recolzar en el banc dels aliments per donar resposta a la gent”.
Xavier trias ha dit que s´ha d´ajudar aquestes entitats i mantenir amb elles una estreta col·laboració ja que “en molts casos són els braÇos executors de polítiques socials”.

L´Ajuntament i el banc d´Aliments treballen conjuntament des de fa 10 anys en el marc de l´Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

Aquesta estreta col·laboració entre l´Ajuntament i el Banc dels Aliments va quedar de nou reflectida amb la signatura, el passat mes de novembre, a través de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, d´un nou conveni per valor de 100.000 euros per tal de col·laborar en la millora del projecte Xarxa del Fred, en El Gran Recapte d´Aliments 2011, ampliació del Projecte de Recuperació dels Excedents Alimentaris dels Mercats i compensar la disminució de l´aportació del Programa de la UE. A més, l´Ajuntament va cedir a la Fundació un local de 500m2 per la recollida d´aliments al districte de Sant Andreu.

Trias ha volgut recordar que davant els moments difícils en els que ens trobem ?entre tots hem de treballar per trobar la manera de fer que l´equitat i la justícia social siguin una realitat a la nostra ciutat”.

L´alcalde ha destacat el paper del tercer sector, “que ajuda molt a mantenir la convivència i la cohesió social”.





Paraules clau