L´Ajuntament de Barcelona acull les sessions de treball de la Trobada Interreligiosa Iberoamericana : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona acull les sessions de treball de la Trobada Interreligiosa Iberoamericana

26/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona acull avui les sessions de treball de la II Trobada Interreligiosa Iberoamericana, que se celebra a la capital catalana sota el títol ?Una relació renovada entre els països iberoamericans des de la visió de les comunitats de fe. La reunió compta amb la participació de membres del Consell Llatinoamericà i Caribeny de Líders Religiosos, i representants dels grups religiosos de la Península Ibèrica escollits pel Grup de Treball Estable de les Religions de Catalunya (GTER), entre altres. Les sessions de treball que se celebren avui a l´Ajuntament de Barcelona giraran entorna quatre eixos: Llibertat, Democràcia i Drets Humans; Fraternitat, Solidaritat i Cooperació; Trobada, Diàleg i Convivència; i Inclusió, Equitat i Integració. Els resultats de la trobada s´elevaran a la consideració de la Cimera Iberoamericana de Caps d´Estat i de Govern en la XXII Cimera Iberoamericana.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha presidit aquest matí al Saló de Cròniques l´acte de benvinguda de la Trobada Interrreligiosa Iberoamericana, on ha afirmat que ?Barcelona és una ciutat amiga de la gent compromesa?. En aquest sentit, ha destacat el compromís ètic, cívic i moral del fet religiós i ha fet un elogi del paper que desenvolupen les comunitat religioses per evitar l´exclusió social, encara més important ara en un context econòmic desfavorable.

L´Ajuntament de Barcelona, a través de la regidoria de Dona i Drets Civils, ha impulsat una Mesura de Govern per al reconeixement del fet religiós, la garantia de la llibertat religiosa i la millora de les relacions entre les comunitats religioses i el consistori. La Mesura de Govern permet desenvolupar una sèrie d´accions encaminades a garantir la llibertat de les persones en el fet religiós, així com també col·laborar per lluitar contra l´estigma que en moltes ocasions suposa la religió.





Paraules clau