Barcelona insta l´Estat a preservar les polítiques d´ocupació per a les persones amb discapacitat : Servei de Premsa

Barcelona insta l´Estat a preservar les polítiques d´ocupació per a les persones amb discapacitat

29/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha presentat una declaració institucional on reafirma el model d´atenció a les persones amb discapacitat, d´acord amb la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, i considera prioritàries les mesures per a la integració en el món laboral ordinari o als Centres Especials de Treball (CET´s).

A la declaració institucional presentada pel grup municipal de CiU, l´Ajuntament de Barcelona es compromet a:

– Garantir el funcionament de l´Equip d´Assessorament Laboral com a servei impulsor de polítiques municipals per la inserció de persones amb diversitat funcional en el sector públic i en l´empresa privada.
– Continuar impulsant la Mesura de Govern de Contractació Responsable, i en especial, la reserva social per contractes a favor dels CET´s i empreses d´inserció.
– Fer un seguiment exhaustiu del compliment de la legislació vigent en quan a la integració laboral d´aquest sector, a les empreses proveïdores de servei de l´Ajuntament.

En la declaració institucional, el Plenari encoratja la ?Taula Temàtica de participació sobre la inserció laboral de persones amb diversitat funcional? per tal d´impulsar i garantir vies que assegurin la inserció laboral de les persones treballadores amb discapacitat.

El Plenari també sol·licita a la Generalitat de Catalunya aprovar un Pla de polítiques actives per a l´ocupació de les persones amb diversitat funcional, que contempli la igualtat de condicions tant laborals com salarials que les altres persones treballadores. També suggereix dur a terme un pla estratègic pels CET´s contemplant la seva sostenibilitat i considerant la seva situació al nou escenari productiu i econòmic.

El plenari també ha instat al Govern de l´Estat a garantir els recursos econòmics, per tal de preservar les polítiques d´ocupació per les persones amb discapacitat, i estudiar alternatives i mesures que promoguin l´ocupació de les persones amb diversitat funcional, modificant les lleis que sigui necessari per dur-ho a terme.





Paraules clau