L´Ajuntament de Barcelona aprova les Medalles d´Or al Mèrit Cívic per a Josep Miquel Abad i Leopoldo Rodés : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona aprova les Medalles d´Or al Mèrit Cívic per a Josep Miquel Abad i Leopoldo Rodés

29/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El consell plenari de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat, amb la unanimitat de tots els grups municipals, atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Cívic de la Ciutat de Barcelona a Josep Miquel Abad i Leopoldo Rodés en reconeixement al seu paper fonamental per a l´èxit dels Jocs Olímpics de Barcelona, dels quals enguany se celebren els 20 anys.

La tinent d´alcalde de Qualitat de Vida Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat, durant el plenari del Consell Municipal que s´ha celebrat avui, la importància d´homenatjar ?dues de les persones que van fer possible el somni olímpic?. ?Aquell somni liderat per l´alcalde Pasqual Maragall, amb els seus imprescindibles aliats: Joan Antoni Samaranch i el president Jordi Pujol?, ha assegurat Fandos.

Josep Miquel Abad, que va ser conseller delegat del Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona 92, serà distingit amb la màxima condecoració ciutadana ?per la seva tasca al capdavant del comitè organitzador Olímpic Barcelona 92 i la seva aportació a fer de Barcelona un model d´organització per a posteriors Jocs Olímpics?.

Maite Fandos ha destacat d´Abad la seva tasca en l´elaboració d´un ?dossier de candidatura compacte i convincent?, amb el que Barcelona va guanyar la nominació a seu olímpica el 17 d´octubre de 1986. ?Va estructurar un ampli equip de professionals que va aconseguir organitzar els millors Jocs Olímpics de la història, i va saber transmetre la il·lusió cap al col·lectiu dels voluntaris, de qui Abad va dir que va ser ?el veritable ?dream team´ dels Jocs?. ?Abad va impulsar una cultura organitzativa que va permetre que els Jocs Olímpics del 92 se saldessin amb beneficis econòmics i un destacat llegat social, cultural, esportiu i urbanístic?, ha afegit.

De la seva banda, Leopoldo Rodés ha estat condecorat per la seva contribució a l´atorgament de la seu dels Jocs Olímpics de 1992 a la ciutat de Barcelona i la seva tasca com a impulsor de participació de la societat civil en l´esdeveniment, així com per la seva important aportació al desenvolupament de la Olimpíada Cultural.

Segons Fandos, Rodés ?va exercir d´excel·lent amfitrió? de la ciutat per als membres del Comitè Olímpic Internacional que visitaven Barcelona. ?Va ser un veritable relacions públiques dels Jocs Olímpics de Barcelona que va saber promocionar per tot el món la ciutat, la seva cultura i l´esport, des de la discreció i la diplomàcia?, ha conclòs.

Maite Fandos, ha destacat la tasca de les dues personalitats perquè els Jocs del 92 acabessin sent un dels més recordats de la història moderna de l´esdeveniment.

Les dues medalles seran entregades en un acte institucional, al Saló de Cent, el proper dia 19 de setembre.





Paraules clau