L´alcalde i el conseller Boi Ruiz col·loquen la primera pedra del CAP Bordeta-Magòria, a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

L´alcalde i el conseller Boi Ruiz col·loquen la primera pedra del CAP Bordeta-Magòria, a Sants-Montjuïc

29/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, han presidit avui l´acte de col·locació de la primera pedra del Centre d´Atenció Primària (CAP) Bordeta-Magòria, en un acte al qual també hi han assistit el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí; la delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta, i representants de les entitats veïnals de la Bordeta.

Durant l´acte, l´alcalde ha recordat que aquest equipament “era una de les prioritats que tenia la nostra ciutat.” Trias ha afegit que “posar aquesta primera pedra té molt mèrit, i sobretot un se n´adona quan mira les portades dels diaris d´avui, que hem posat amb la pedra”, i per això ha agraït a la Generalitat que comparteixi aquest compromís de la ciutat.

L´import total de construcció de l´equipament és de 5.463.333,2 euros, i està previst que l´obra finalitzi el setembre de 2013. Aquest nou CAP disposarà de 12 consultes de medicina de família, 12 consultes d´infermeria, 4 consultes de pediatria, 4 consultes d´infermeria pediatria, 1 consulta d´odontologia, 1 sala de treball d´odontologia, 15 consultes polivalents (programes i especialitats), sales d´espera per les diferents àrees assistencials, àrea general d´atenció: sala de proves funcionals, tractament i box d´aturades, sala d´extraccions, sala d´atenció a l´usuari, sala de RRHH, despatxos de direcció, consulta de treball social, consulta d´Infermeria d´enllaç, sala de reunions, biblioteca, sala d´activitats grupals i vestidors. També inclou els espais necessaris per a magatzem, neteja, serveis generals i instal·lacions.

L´actual ubicació del CAP data de l´any 1998 i posteriorment durant l´any 2006 es va ampliar (aproximadament 715 m2) amb una estructura modular prefabricada, per augmentar els espais assistencials i d´espera. Aquest centre acollirà l´Equip d´Atenció Primària (EAP) Barcelona 3D i comptarà amb una superfície total construïda de 3.231 m2 per atendre les 32.000 persones de la seva àrea de referència.

Aquest projecte de millora de l´atenció primària a la ciutat de Barcelona està inclòs dins el Conveni entre la Generalitat, el Consorci Sanitari de Barcelona i l´Ajuntament de Barcelona, per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona, 2008-2015.





Paraules clau