Trias: ?A Ciutat Vella no s´hi val tot; treballarem amb prudència, sentit comú i visió de futur? : Servei de Premsa

Trias: ?A Ciutat Vella no s´hi val tot; treballarem amb prudència, sentit comú i visió de futur?

29/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Precs d´ICV-EUiA sobre el recàrrec del 50% de la quota líquida de l´IBI Als immobles desocupats. L´alcalde ha respost que aquest recàrrec ja està contemplat en les Ordenances Fiscals aprovades el 2004 però que no es pot aplicar perquè abans cal reglamentar a nivell estatal què és un habitatge buit. Trias ha expressat el seu acord amb ?la filosofia i el fons? del prec però també ha lamentat que ?els que ara ho demanen no ho hagin fet abans?. L´alcalde ha emplaçat al grup d´ICV-EUiA a mirar de trobar la manera de com es podria aplicar aquesta mesura, ?si saben com fer-ho, estudiem-ho?.

Prec d´Unitat per Barcelona sobre la baixa inversió en el Pla de Rodalies de Barcelona 2008- 2015. L´alcalde ha expressat el seu desacord amb aquest pla de manera contundent: ?és un escàndol?, ha dit. Per a Trias, el tractament que ha tingut Rodalies dins els Pressupostos Generals de l´Estat ha estat ?lamentable? i ha afegit que ?encara ho és més si es compara amb altres plans de rodalies d´altres zones de l´Estat?. L´alcalde ha explicat que ja s´ha reunit dues vegades amb la ministra de Foment, a qui li ha expressat el seu desacord per aquest tracte, i amb la que ha acordat establir reunions periòdiques a través de la tinència d´Hàbitat Urbà, per parlar de temes cabdals per la ciutat, com són Rodalies, l´estació de la Sagrera, el Port. ?Seguirem fent aquestes reunions, les farem públiques i les farem a l´estil Trias: intentant aconseguir un acord?, ha dit afegint que la prova definitiva seran els Pressupostos Generals de l´Estat del 2013.

Pregunta del PSC sobre la revisió del Pla d´Usos de Ciutat Vella. L´alcalde de Barcelona ha defensat que la modificació del pla d´usos de Ciutat Vella ha de complir 3 objectius bàsics: abordar la realitat dels apartaments turístics per garantir la convivència entre veïns; apostar per la diversitat comercial; i afavorir la generació de nova activitat econòmics. Xavier Trias ha dit que un any després de la seva aplicació, ara és un bon moment per adaptar el pla a la realitat i s´ha compromès a treballar amb prudència i sentit comú, buscant l´acord amb els grups municipals. ?A Ciutat Vella no s´hi val tot; hem de treballar amb visió de futur?, ha dit Trias, que ha recordat que en aquest districte, molt important per la projecció de la imatge de Barcelona, la gent hi ha de viure bé?.

Pregunta del PP sobre l´aprovació dels Plans d´Actuació dels Districtes (PAD). L´alcalde Trias ha dit que és absolutament lògic, normal i de sentit comú que primer s´hagi aprovat inicialment el Programa d´Actuació Municipal (PAM) i, un cop fet això, s´abordin els diferents plans de districte. Per Trias, el PAM ha de marcar les grans directrius de la ciutat, i un cop definides els plans de districte han d´entrar més en el detall. De nou, l´alcalde ha reiterar l´oferiment de col·laboració amb tots els grups municipals.





Paraules clau