L´alcalde destaca que l´espai Gaudí Experiència ajuda a seguir bastint la capitalitat cultural de Barcelona i en reforça el seu l´atractiu com a destinació turística : Servei de Premsa

L´alcalde destaca que l´espai Gaudí Experiència ajuda a seguir bastint la capitalitat cultural de Barcelona i en reforça el seu l´atractiu com a destinació turística

03/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona ha assistit a la inauguració de Gaudí Experiència, un nou espai expositiu audiovisual a Barcelona al costat del Park Güell que proposa una manera diferent de conèixer Gaudí i la seva obra,. Aquest espai és una iniciativa de Toni Cruz i Josep M Mainat. Acompanyaran l´alcalde els tinents d´alcalde Sònia Recasens, Maite Fandos i Jaume Ciurana.

Xavier Trias ha afirmat que ?Barcelona vol ser, per damunt de tot, una ciutat de cultura, de coneixement, de creativitat i d´innovació? i ha afegit que en assolir aquest repte l´Ajuntament no està sol ?hi ha molta gent emprenedora, entitats, empreses i institucions que ens hi acompanyen, i que tiren endavant iniciatives que reforcen la nostra capitalitat cultural?.

Amb aquest nou espai, ha dit l´alcalde, ?es fa realitat un projecte que no només ens ajudarà a seguir bastint aquesta capitalitat cultural de Barcelona, sinó que reforçarà el nostre atractiu com a destinació turística? i que s´ha fet realitat de manera creativa, amb imaginació, i fent servir les noves tecnologies, ?un altre sector que volem que sigui capdavanter a la nostra ciutat?, ha dit l´alcalde.

Trias ha explicat els creadors d´aquest espai proposen una nova manera de descobrir Gaudí, ?l´arquitecte català més universal?, amb l´ajut de la tecnologia audiovisual més innovadora i ben a prop d´un dels indrets més bells i emblemàtics que va crear a la nostra ciutat: el Park Güell. ?Gaudí i la seva obra, més que cap altra, ens han projectat al món?, ha afirmat Trias que ha acabat la seva intervenció afegint que aquest nou espai posa de manifest, com tantes altres iniciatives de la ciutat, que ?Barcelona té una capacitat innata per combinar tradició i modernitat amb perfecta harmonia?.

Gaudí Experiència proposa una manera diferent de conèixer Gaudí i la seva obra a través de tres eixos: murs interactius per a adults i infants, amb un menú que permet accedir a informació (en 9 idiomes) amb la biografia i l´obra arquitectònica de Gaudí, decoració i mobiliari i projectes no construïts; dues maquetes d´obres de l´arquitecte: la sala Hipòstila del Parc Güell (escala 1:25) i una obra no realitzada: el projecte de l´Hotel Attraction per a l´illa de Manhattan de Nova York (escala 1:200); i un audiovisual 4D que convida a un viatge per l´univers creatiu gaudinià.





Paraules clau