L´alcalde Trias: ?La nova seu de la UNED ens ajuda a seguir avançant com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació? : Servei de Premsa

L´alcalde Trias: ?La nova seu de la UNED ens ajuda a seguir avançant com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació?

05/07/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta tarda a la inauguració de la nova seu social del centre de la UNED a la província de Barcelona. A l´acte també hi han assistit el rector de la UNED, Juan Antonio Gimeno Ullastres; el regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, i la regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; i els alcaldes de Terrassa i Santa Coloma de Gramanet, Pere Navarro i Núria Parlon.

L´alcalde ha afirmat que ?aquest nou espai de ciutat, de país i de cultura ens ajuda a seguir avançant com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació? i ha afegit que com alcalde se sent ?orgullós? que aquesta nova seu de la UNED s´ubiqui al barri de Porta, a Nou Barris, ?perquè serà un equipament excel·lent per a aquest districte, que millora el seu entorn dia a dia?, amb la UNED es reforcen i potencien els grans equipaments educatius que ja existeixen al districte. La seva nova biblioteca estarà oberta a la ciutadania. Segons l´alcalde” més educació és igual a menys atur i per això cal fer arribar l´educació a tothom i a tots els districtes de la ciutat”.

Xavier Trias ha destacat que ?l´estratègia de Barcelona com a ciutat del coneixement ha de ser metropolitana? i ha agraït la presència de l´alcalde de Terrassa i l´alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, així com el president de la Diputació de Barcelona. L´alcalde ha afirmat que en moments difícils com els actuals ?és més important que mai animar les persones a formar-se? i s´han d´oferir opcions perquè la gent pugui completar els seus estudis o explorar noves vies de formació. La UNED, l´educació a distància en general, sempre ha estat una opció molt útil per a totes aquelles persones que, per motius professionals, personals o per la seva ubicació geogràfica, tenien dificultats per accedir a estudis de caràcter més presencial.

Finalment l´alcalde ha apostat per ?potenciar el contacte entre les universitats i el teixit productiu i cultural de la nostra ciutat? i per ?facilitar la consolidació de centres de recerca, parcs científics i tecnològics, i campus d´excel·lència a la nostra ciutat?.

La nova seu de la UNED a la ciutat de Barcelona està ubicada a l´avinguda Rio de Janeiro, 56-60, al barri de Porta, en un edifici de propietat municipal que s´ha cedit en dret de superfície a la UNED perquè hi posés les seves instal·lacions.

L´immoble de 2.612 m2 donarà servei als 12.000 estudiants que la UNED té a la província de Barcelona. L´edifici compta amb planta baixa i tres plantes. L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´empresa municipal Pronoba, ha fet les obres d´adequació de l´espai que s´han dut a terme en dues fases: la primera amb els Fons Estatals d´Inversió Local i la segona a càrrec del pressupost de la UNED. La inversió total ha estat d´uns 3 milions d´euros. L´edifici està projectat i construït amb criteris sostenibles i compta amb plaques solars i amb enllumenat eficient. A més, és totalment accessible. El projecte de rehabilitació l´ha redactat l´arquitecte Silvia Pascual.

Aquesta seu de la UNED a més de dur la tasca estrictament educativa està previst que també impulsi activitats culturals i cíviques obertes a tota la ciutat. Un exemple d´això és el servei de biblioteca del centre que estarà obert a tots els ciutadans que ho desitgin, excepte les setmanes prèvies als exàmens que es reservarà als estudiants del centre.





Paraules clau