Xavier Trias dóna la benvinguda als nous efectius de la Guàrdia Urbana i els Bombers demanant-los que siguin propers als ciutadans : Servei de Premsa

Xavier Trias dóna la benvinguda als nous efectius de la Guàrdia Urbana i els Bombers demanant-los que siguin propers als ciutadans

05/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat avui la benvinguda als 145 nous agents de la Guàrdia Urbana i als 30 nous Bombers de Barcelona que s´incorporen als dos cossos de seguretat pública i salvament de la ciutat. L´acte s´ha dut a terme al Saló de Cent, de l´Ajuntament de Barcelona i també ha comptat amb la presència del primer tinent d´alcalde i responsable de l´àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, a més del gerent de l´àrea, Joan Delort, el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vàzquez i el Director del Servei de Prevenció, Extinció d´Incendis i Salvament (SPEIS), Josep Maria Fontclara.

Durant l´acte, l´alcalde ha donat la benvinguda als nous agents i bombers i els ha agraït que hagin escollit una professió vinculada directament al servei de la ciutat. Xavier Trias s´ha dirigit a ells per dir-los que ?vosaltres sou la primera imatge d´aquesta ciutat i d´apropament a la gent, i els ciutadans esperen atenció?. En aquest sentit ha afegit que ?caldrà atendre a la gent i oferir aquesta proximitat tan necessària?, una atenció que ?no va en detriment de posar i mantenir l´ordre a la ciutat?.

L´alcalde ha recordat la importància que la Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona comptin amb els efectius necessaris per oferir el millor servei als ciutadans. ?Som conscients que en una situació de dificultats econòmiques hi ha plantejaments i prioritats, i una de les nostres prioritats importants són aquests dos cossos de seguretat pública i salvament de la ciutat?, ha assegurat.

Xavier Trias, ha insistit en que es necessiten reforçar els efectius i ha avançat que des del Govern Municipal ?negociarem des del diàleg i la comprensió, però també des de l´exigència, ja que necessitem tenir els cossos de la Guàrdia Urbana i dels Bombers preparats i formats per donar resposta a les necessitats de la ciutat?. L´alcalde ha recordat que una institució que no té dèficit ha de ser capaç de trobar la flexibilitat i el sistema que permeti realitzar increments de plantilla i ha afegit que ?estic convençut que ho aconseguirem?. Xavier Trias ha finalitzat la seva intervenció adreçant-se als nous efectius per dir-los ?feu-vos estimar, si estimeu a la gent, la gent us estimarà a vosaltres?.

Per la seva banda, el primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, ha felicitat als nous efectius, assegurant-los que compten amb tot el suport del Govern Municipal i recordant que s´ha fet una aposta clara ?per la proximitat, l´anticipació i la prevenció?. Forn ha explicat que això vol dir ?presència constant als nostres carrers, conèixer la realitat quotidiana dels barris de la ciutat i estar atents, per tal de poder-nos anticipar, als nous fenòmens que sorgeixen? a Barcelona.





Paraules clau