L´alcalde Trias participa a Brussel·les en la conferència de presentació de la Smart Cities and Communities initiative : Servei de Premsa

L´alcalde Trias participa a Brussel·les en la conferència de presentació de la Smart Cities and Communities initiative

09/07/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, participarà a la conferència de llançament de l´estratègia europea Smart Cities and Communities initiative, que presentaran a Brussel·les demà dimarts, 10 de juliol, els comissaris d´Energia, Günther H. Oettinger; de l´Agenda Digital, Neelie Kroes; i de Transports, Siim Kallas.

L´Alcalde participarà al matí en una taula rodona restringida, amb alguns representants de ciutats i empreses, i dels 3 comissaris, on es debatrà sobre la iniciativa smart cities que es presentarà a la conferència de la tarda. Aquesta taula rodona servirà de punt de partida i per definir les bases del Grup d´Alt Nivell sobre Smart Cities & Communities, al qual s´ha convidat que formi part la ciutat de Barcelona.

A la tarda tindrà lloc la conferència de presentació de la Smart Cities and Communities initiative, amb l´assistència d´unes 300 persones, entre representants de ciutats, d´institucions europees i d´empreses, entre d´altres. L´alcalde participarà a la sessió inaugural, que obrirà el comissari Sim Kallas, i en la seva intervenció deixarà palès el lideratge i la vocació europea de Barcelona en l´àmbit de les smart cities i es comprometrà formalment a formar part del Grup d´Alt Nivell sobre Smart Cities & Communities.

Smart Cities and Communities initiative és l´estratègia europea integrada sobre ciutats intel·ligents, de les direccions generals CONNECT, ENERGY i MOVE, que depenen dels Comissaris d´Agenda Digital, d´Energia i de Transports, respectivament.





Paraules clau