Xavier Trias: ?La reforma dels horaris comercials del govern central promou un model comercial que no té res a veure amb el nostre? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?La reforma dels horaris comercials del govern central promou un model comercial que no té res a veure amb el nostre?

09/07/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut avui els representants del sector del comerç de Barcelona i ha donat suport al manifest signat al Saló Ciutat pel president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca i el president del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, Gaietà Farràs. Ambdues organitzacions s´han adherit també al manifest signat al Parlament per les patronals i els sindicats.

L´alcalde ha dit que la reforma dels horaris comercials que defensa el govern central ?promou un model que no es correspon ni amb el model comercial d´una ciutat mediterrània com la nostra, ni amb l´estructura socioeconòmica del nostre país?. Xavier Trias ha recordat que Barcelona compta amb un model singular basat en els eixos comercials i que ?són els propis comerciants els que han de decidir. És cert que la ciutat incrementa el nombre de turistes i que hem de donar sortides a possibles demandes que té la ciutat, però també és molt important compaginar la vida laboral i la personal ?.

Trias ha explicat que l´Ajuntament estudiarà amb la Generalitat i amb el propi sector del comerç com es pot variar la proposta del govern central per tal de generar més activitat econòmica. ?Estic segur que entre tots plegats sabrem trobar les fórmules que ens permetin seguir avançant com a una de les ciutats del món més atractives per al turisme, però també com a una ciutat que, per damunt de tot, defensa la qualitat de vida de les persones que hi viuen i hi treballen?, ha dit Xavier Trias.





Paraules clau