L´alcalde Trias demana als empresaris que facin d´ambaixadors de la marca Barcelona a la Xina per generar noves oportunitats : Servei de Premsa

L´alcalde Trias demana als empresaris que facin d´ambaixadors de la marca Barcelona a la Xina per generar noves oportunitats

11/07/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La primera jornada del viatge de l´alcalde Trias a la Xina ha començat amb una visita a l´escola de negocis CEIBS (China Europe International Business School), on ha estat rebut pel president Zhu Xiaoming, i el vicepresident Zhang Weijiong. El CEIBS és l´escola de negocis més important de la Xina i una de les principals de d´Àsia. Pedro Nueno, president del Comitè Executiu del CEIBS, va ser un dels impulsors d´aquesta escola. L´alcalde en la seva intervenció davant els directius d´aquesta escola ha fet referència a l´èxit i al model de les escoles de negoci de Barcelona i els ha explicat que l´objectiu del viatge que avui comença a la Xina, encapçalant una delegació institucional, és la promoció econòmica de Barcelona i la captació de noves inversions. L´alcalde ha afirmat que ?a Barcelona som gent seriosa. Sabem que el futur és Xina i, com que no ens podem perdre el futur, per això estem aquí?.

Els directius del CEIBS han transmès a l´alcalde que el model d´escola de negocis de Barcelona, i que valoren especialment, és que no es forma les persones només per trobar negocis i tenir èxit sinó que també forma a les persones en quant a valors i esperit.

Al vespre, hora xinesa, l´alcalde ha mantingut una trobada amb una àmplia representació d´empresaris catalans establerts a Shanghai, com Mango, Freixenet, La Caixa, Banc de Sabadell, Quatrecasas o Garrigues. Xavier Trias els ha agraït la ?complicitat i estima per Barcelona? tot remarcant que ?el que feu aquí no només genera oportunitats per les vostres empreses sinó que també genera oportunitats a la nostra ciutat?. Xavier Trias ha afegit que ?tots vosaltres sou grans ambaixadors nostres, representants d´una ciutat amb una marca de prestigi com Barcelona, una ciutat innovadora, creativa, audaç i oberta al món?.

Xavier Trias ha explicat a la comunitat catalana resident a Shanghai que ?Barcelona està fent un gran esforç per afavorir la reactivació econòmica amb mesures d´estímul consensuades amb els agents econòmics i socials de la ciutat?.

L´Alcalde ha afirmat que ?estem treballant per reforçar la marca Barcelona a tot el món? i ha afegit que ?la projecció internacional de Barcelona és un gran objectiu perquè podem generar noves oportunitats de negoci, obrir nous mercats, i atreure talent i inversions?.
En aquest context, l´Alcalde ha convidat als empresaris establerts a l´estranger a ?fer junts una passa més endavant?. ?Volem que formeu part de la xarxa de Barcelona Creixement al món, per promoure el valor de la nostra ciutat. Heu de ser els nostres ambaixadors, aquí a Shanghai, i a la resta de la Xina?, els ha demanat l´Alcalde.

En aquesta primera jornada del viatge l´alcalde ha estat acompanyat pel cònsol d´Espanya a Shanghai, Gonzalo Ortiz; el delegat del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet; el tinent d´alcalde, Antoni Vives; el director Relacions Internacionals de l´Ajuntament de Barcelona, Joaquim Llimona; el director de Barcelona Regional, Willy Muller; i la directora del Saló Internacional de Logística, Blanca Sorigué.

Agenda de l´Alcalde de Barcelona i delegació del dijous, 12 de juliol de 2012

Shanghai

9:00 Entrevista amb l´alcalde de Shanghai, Han Zheng

Lloc: Shanghai Municipal Government
200 People Avenue

11:00 Visita a la fàbrica de COMAC (Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd.)

Lloc: 3115 Changzhong Road, Shanghai 200436

COMAC és una empresa de titularitat estatal, constituïda amb l´aprovació del Consell d´Estat i compta amb inversions del Assets Supervision and Administration Commission (SASAC) del Consell de l´Estat, també de titularitat pública, del Shanghai Guosheng (Group) Co., Ltd., l´Aviation Industry Corporation of China (AVIC), la China Aluminium Corporation (CHINALCO), el Baosteel Group, i el Sinochem Group. El Sr. Jin Zhualglong és el president del comitè de direcció i el Sr. He Dongfeng el president de la companyia.

15:00 Trobada-presentació amb 30 empresaris xinesos possibles inversors a Barcelona (participants del ?China at Barcelona Summit?)

Lloc: 83 Loushanguan Road, Shanghai (New Town Center)





Paraules clau