L´alcalde Trias anima els empresaris xinesos a invertir en Barcelona i en el seu futur perquè la marca de ciutat i la potència de Xina és una suma d´èxit : Servei de Premsa

L´alcalde Trias anima els empresaris xinesos a invertir en Barcelona i en el seu futur perquè la marca de ciutat i la potència de Xina és una suma d´èxit

12/07/2012



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha mantingut una trobada amb empresaris xinesos, als que ha animat a invertir en Barcelona i en el seu futur perquè la marca de la ciutat i la potència de Xina és una suma d´èxit. En aquesta trobada, Trias i el delegat de l´Estat al Consorci de la Zona Franca (CZF), Jordi Cornet, han anunciat que el saló Barcelona Meeting Point celebrarà un fòrum especial a Shanghai la primavera de l´any vinent.

L´alcalde Xavier Trias s´ha reunit amb 30 empresaris xinesos, participants del ?China at Barcelona Summit?, una iniciativa público-privada adreçada a atraure inversions xineses al sud d´Europa i la Regió Mediterrània, amb l´objectiu prioritari de posicionar Barcelona com la millor opció per localitzar aquestes inversions. El tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà Antoni Vives ha fet una presentació sobre Barcelona, en la què ha exposat els atractius i les seves grans possibilitats de futur, citant aeroport, port, centres de recerca, l´aposta important de la ciutat per esdevenir una ciutat de referència en l´àmbit de les smart cities i la gran transformació urbana de la ciutat.

Segons han anunciat l´alcalde Trias i el delegat de l´Estat al Consorci de la Zona Franca (CZF), Jordi Cornet, en aquesta trobada amb empresaris xinesos, el saló Barcelona Meeting Point celebrarà un fòrum especial a Shanghai la primavera de l´any vinent, per acostar l´oferta immobiliària de Barcelona i la seva àrea als possibles inversors xinesos. Com han expressat l´alcalde Trias i Jordi Cornet l´objectiu és atraure inversions d´empresaris xinesos per finançar el desenvolupament logístic de la capital catalana i la seva àrea metropolitana.

L´alcalde en la seva intervenció ha exposat les oportunitats que Barcelona ofereix i ha parlat de com es pot col·laborar per generar negocis i inversions i ha afirmat que qualsevol persona que aposti per Barcelona ?tindrà el meu suport i el de les institucions de la ciutat?, i per això ha dit l´acompanyen en aquest viatge representants de la Cambra de Comerç, del Port, de la Fira de Barcelona i del CZF . ?El nostre compromís és ferm i totes les institucions treballem unides?

Com ha exposat Trias, quan es parla de Barcelona es parla d´una ciutat amb una posició geoestratègica de gran valor i epicentre d´una potent àrea metropolitana de 3,5 milions de persones. Una àrea que ha estat reconeguda pel ?Financial Times? com l´àrea metropolitana de més potencial del Sud d´Europa i el Mediterrani. Trias també ha recordat que la Barcelona és una ?marca de prestigi enorme? que parla de cultura, gastronomia, esport, investigació, grans esdeveniments Internacionales i esportius com els JJOO, i del millor equip de futbol, el FC Barcelona. Barcelona també significa capital humà de primer nivell i de gent emprenedora, amb una economia diversificada i oberta al món.

Barcelona, ha recordat Trias, és la primera força exportadora de l´Estat espanyol i que té una economia referent en molts sectors, com el del turisme. Barcelona va batre l´any passat tots els rècords de turisme, amb 7,3 milions de turistes, ha dit Trias que ha afegit que cada cop més són els turistes xinesos els que visiten Barcelona: l´any passat van ser 70.000 però segons alguns estudis es podria arribar als 300.000 en els propers cinc o deu anys.

L´alcalde ha explicat als empresaris que ?Barcelona és una ciutat amb una economia sanejada i un ajuntament solvent que es posa al costat de les empreses i d´aquells que volen fer negoci a Barcelona?; i ha exposat les apostes molt importants que s´estan duent a termes en sectors estratègics de futur, com les noves tecnologies, ?Barcelona és la Capital Mundial de la Telefonia Móbil, gràcies al Mobile World Congress?, ha recordat Trias afegint que s´aposta per l´economia verda i d´innovació urbana, per les Smart Citites, ?per un futur on la tecnologia es posi al servei del benestar de les persones?.

Trias ha destacat un altre sector important per la ciutat: la logística: ?Barcelona té un conjunt d´actius logístics únics a Europa pel seu potencial de desenvolupament?, ha dit afirmant que en cap altre lloc d´Europa conviuen en tan poc espai un Port, que està doblant la seva capacitat, un Aeroport en vies de convertir-se en un ?hub? intercontinental, al costat d´una de les àrees logístiques més potents d´Europa, com la Zona Franca. Tot això combinat amb la Fira de Barcelona i la plataforma Mercabarna,

?Venim a presentar una ciutat de potencial i prestigi mundial, situada a mig camí entre Àsia i Amèrica Llatina, una ciutat solvent i dinàmica?, ha dit Trias afegint que ?com alcalde estic al front d´un Ajuntament que vol posar les coses fàcils a totes aquelles empreses que vulguin venir a Barcelona?. ?Els animo a invertir en nosaltres i a invertir en nostre futur. La suma de la marca Barcelona i la potència de Xina és, sense cap dubte, una suma de èxit?, ha finalitzat Trias..

Agenda de l´Alcalde de Barcelona i delegació del divendres, 13 de juliol de 2012

Beijing

9:00 Entrevista amb l´alcalde de Beijing, Guo Jinlong

10:00 Cerimònia d´inauguració de la Fundació Samaranch

Lloc: West Hall, Grand Hall of the People

13:00 Reunió i dinar amb l´empresa CCIC (Empresa Estatal Xinesa de Certificacions i Inspeccions).
Reunió amb el president, Zhang Liqiang, president de CCIC GROUP.

Lloc: Chaoyang district, xibahe dongli No.18, Sanyuan building, Beijing

15:00 Reunió a l´ICBC Industrial & Commercial Bank of China.

Lloc: Nº55, Fuxingmennei Avenue, Xicheng District, Beijing 100140, China, entrada por la puerta Este

17:00 Trobada amb el vicepresident del China Railway Construction Corporation (CRCC).





Paraules clau