Barcelona estreny les relacions econòmiques amb Beijing i crea un grup de treball per impulsar la col·laboració en cultura, esport, urbanisme i ?smarts cities´ : Servei de Premsa

Barcelona estreny les relacions econòmiques amb Beijing i crea un grup de treball per impulsar la col·laboració en cultura, esport, urbanisme i ?smarts cities´

13/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tercera jornada de l´alcalde Xavier Trias i la delegació barcelonina a la Xina s´ha iniciat aquest mati de divendres amb una reunió amb l?alcalde de Beijing, Gou Jinlong, a l´ajuntament de la capital xinesa. Trias i Gou Jinlong ja van mantenir una reunió el setembre de 2011 a Barcelona.

En una trobada extraordinàriament receptiva per part del màxim responsable de la capital de Xina, Barcelona i Beijing han enfortit la seva relació bilateral amb la creació d´un grup de treball bilateral que, encapçalats pel director de relacions exteriors pequinès i pel tercer tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, es posen a treballar per impulsar la col·laboració de les dues ciutats en àmbits com el de la cultura i l´esport, l´urbanisme i les noves tecnologies i el concepte de smarts cities o ciutats intel·ligents.

Trias ha traslladat a l´alcalde Jinlong el motius del viatge de Barcelona a la Xina, centrats en la recerca d´inversions i en potenciar les relacions comercials i econòmiques amb el gegant asiàtic. L´alcalde de Trias ha destacat aspectes específics de les dues ciutats ?que ens uneixen, com són per exemple la celebració d´un jocs Olímpics, i l´aprofitament que les dues capitals han fet de l´esdeveniment per impulsar la transformació de la ciutat?.

L´alcalde de Beijing ha destacat l´acord que van establir els dos alcaldes fa uns mesos, el setembre de l?any passat, perquè Barcelona participi com a fundadora en l´impuls que lidera Beijing de crear la World Tourism Cities Federation, una nova organització mundial de ciutats turístiques. Un bon instrument, ha destacat Jinlong, per a que els ciutadans de Beijing coneguin Barcelona i la vulguin visitar. Trias ha compromès la col·laboració de Barcelona en aquest projecte. Els dos alcalde s´han encoratjat a fer possible que Barcelona pugui ser la ciutat convidada en la pròxima edició de la Beijing Design Week que se celebrarà l´any 2013 a la capital xinesa.

L´Alcalde Trias ha destacat que el grup de treball que ara es posa a treballar centrarà la seva acció en l´àmbit del llegat olímpic, l´urbanisme, la sostenibilitat, l´energia i les noves tecnologies aplicades a la millora de la qualitat de vida de les persones

Agenda de l´Alcalde de Barcelona i delegació del dissabte i diumenge, 14 i 15 de juliol de 2012

Hong Kong

Dissabte,14

17:00 Trobada amb empresaris catalans i espanyols a Hong Kong.

Lloc: Hotel JW Marriott Hong Kong

20:00 Reunió i sopar ofert per la companyia Hutchison.
amb John Meredith, Group Managing Director of Hutchison Port Holdings (HPH, Clemence Cheng, director general para Europa Central de Hutchinson, Guillermo Belcasto, sotsdirector general de TERCAT.

Lloc: China Clipper
The Peninsula Hotel
Salisbury Road, Kowloon

Diumenge, 15

13:30 Trobada informal amb la colònia espanyola a Hong Kong i l´Associació Catalana

Lloc: Hotel JW Marriott Hong Kong

19:00 Reunió i sopar amb l´Ambaixadora d´Europa a Hong Kong, Maria Castillo.





Paraules clau