L´alcalde Trias destaca que la nova Fundació Samaranch inaugurada avui a Beijing servirà per donar a conèixer més i millor Barcelona i Catalunya a la Xina : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca que la nova Fundació Samaranch inaugurada avui a Beijing servirà per donar a conèixer més i millor Barcelona i Catalunya a la Xina

13/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

?Gràcies a tots en nom de la ciutat de Barcelona, la Capital de Catalunya?, amb aquestes paraules ha iniciat avui l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias la seva intervenció en la inauguració i llançament de la nova Fundació Samaranch en el marc d´un acte carregat de solemnitat celebrat en un dels grans saló del Palau del Poble, un dels edificis que s´aixeca als laterals de la plaça de Tiannanmen, al centre de Beijing. A l´acte hi han assistit representants del més alt nivell del govern xinés com Liu Qi, secretari del Partit Comunista de Beijing; l´alcalde de Beijing, Guo Jinlong, i el ministre de l´esport de la Xina, Liu Peng; també Eugeni Bregolat, ambaixador d´Espanya i Joan Antoni Samaranch fill.

La Fundació Samaranch, una institució sense ànim de lucre, persegueix reforçar l´amistat amb la Xina, eixamplar l´ideal olímpic i promoure els esports i el intercanvis culturals la Xina, Espanya i la resta del món; i donar continuïtat a l´esperit de Joan Antoni Samaranch. L´Ajuntament de Barcelona forma part del patronat d´aquesta Fundació.

Com ha dit Trias, ?avui és un dia històric i molt emotiu per tots nosaltres, recordem la figura de Joan Antoni Samaranch i complim un dels seus somnis?. L´alcalde de Barcelona ha recordat que aquest any fa vint anys dels JJOO de Barcelona i quatre dels de Beijing i ha afegit que Samaranch sabia ?millor que ningú? que els jocs de Beijing serien una ?magnífica carta de presentació de la Xina a la resta del món?. Com ha dit Trias ?Beijing i el govern xinès fan un homenatge a la família Samaranch, al que ens hi sumem feliços des de Barcelona perquè Barcelona i Beijing són dues ciutats que sense Samaranch no haguessin tingut els Jocs Olímpics?.

Xavier Trias ha explicat que ?a Barcelona coneixem bé l´experiència organitzativa d´uns Jocs Olímpics i amb aquesta mateixa predisposició avui inaugurem aquesta Fundació?. Una Fundació que servirà per promocionar l´esport i els valors que acompanyen la pràctica esportiva: l´esforç, l´autoexigència, la disciplina, el respecte i la tolerància. La fundació es construeix sobre el llegat olímpic, com a peça fonamental per entendre la importància dels Jocs a través de la història i de les cultures.

Com ha dit l´alcalde Trias la Fundació Samaranch servirà per conèixer millor Barcelona i Catalunya a la Xina, ?permetrà conèixer Barcelona com una ciutat que ha fet de l´esport un eix fonamental de la seva vida ciutadana, que vertebra la nostra societat, que cohesiona els nostres barris i que també actua com un dels nostres principals atractius turístics?.

Trias ha dit que Barcelona, com Beijing, compta amb una llarga història i un ric patrimoni cultural que ha sabut conjugar el respecte pel passat amb la passió pel futur. ?Barcelona és una ciutat internacional, de gran projecció, amb una marca de prestigi mundial i amb grans actius i que gràcies als Jocs Olímpics va aconseguir obrir-se al món i establir relacions amb ciutats de gran importància, com Beijing?, ha dit l´alcalde emplaçant als assistents a l´acte a visitar la capital catalana. ?Venir aquí fa que la marca Barcelona es vagi consolidant, confiïn en Barcelona perquè som una ciutat seriosa i la gent vol confiar les seves inversions en gent seriosa?, ha finalitzat Trias.





Paraules clau