Barcelona i Shenzhen enfortiran la col·laboració empresarial en els àmbits de la tecnologia mòbil i les smart cities : Servei de Premsa

Barcelona i Shenzhen enfortiran la col·laboració empresarial en els àmbits de la tecnologia mòbil i les smart cities

16/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s´ha reunit aquest dilluns amb l´alcalde de Shenzhen, Xu Qin, amb qui ha signat un acord per reforçar els lligams de cooperació entre les dues ciutats i promocionar les relacions entre els sectors empresarials dels àmbits de la telefonia mòbil i la innovació urbana.

Shenzhen, que té una població de 14 milions d´habitants, és la ciutat més gran al sud de la província xinesa de Guangdong, ubicada just al nord de Hong Kong. La ciutat, considerada com una ?Sillicon Valley?, ha estat nominada pel govern xinès com una de les 6 smart cities del país (juntament amb Xangai, Hangzhou, Beijing, Wuhun i Xi´an).

Per part de la delegació de Barcelona, també han assistit a la reunió el tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà, Antoni Vives, el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, el director d´Internacionalització de la Cambra de Comerç, Josep Maria Cervera, i el director general de Barcelona Regional, Willy Müller.

L´alcalde Trias ha remarcat la importància de visitar Shenzhen durant la seva estada a la Xina perquè ?és una ciutat que representa a la perfecció el futur. És la ciutat més creativa de Xina, una ciutat amb un potencial increïble i amb un talent més que destacable?. Per a Trias, Shenzhen té molt en comú amb Barcelona: ?som ciutats amb cultures mil·lenàries, però que hem sabut conjugar el passat amb el futur, el més tradicional amb el més avantguardista?. ?Barcelona a Europa és una ciutat de referència en creativitat, disseny i innovació, de la mateixa manera, que Shenzhen ho és a tota Àsia i a arreu del món?, ha afegit l´alcalde.

Trias també ha dit que ambdues ciutats ?destaquem per la nostra passió per la tecnologia i per la nostra voluntat de posar aquesta tecnologia al servei de les persones?. L´alcalde ha remarcat que Barcelona és la Capital Mundial del Mòbil i Shenzhen és tot un referent internacional quant a indústria i telecomunicacions mòbils. També Barcelona s´està consolidant a Europa com un exemple de referència en innovació urbana (smart cities), i Shenzhen està considerada com una de les principals ciutats de futur a la Xina.

Donades totes aquestes similituds, Barcelona i Shenzen han decidit unir forces i estrènyer els seus llaços d´amistat i de cooperació. Com ha exposat Trias, signar aquest acord és per a Barcelona un ?gran honor? que ?obre la porta a nombroses oportunitats de futur, oportunitats de negoci i de generació d´ocupació però sobretot, aquest acord obre la porta a una col·laboració molt fructífera, basada en l´admiració i el respecte, entre dues ciutats de futur?.

L´alcalde ha convidat la ciutat de Shenzhen a participar en el ?Smart City Expo World Congress 2012? que es farà a Barcelona el mes de novembre.





Paraules clau