Maite Fandos: ?L´Estat ha de tenir en compte les necessitats socials que han de cobrir els ajuntaments? : Servei de Premsa

Maite Fandos: ?L´Estat ha de tenir en compte les necessitats socials que han de cobrir els ajuntaments?

16/07/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

La Tinent d´Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha expressat avui que les reformes formulades pel Govern de l´Estat poden tenir una incidència negativa en moltes famílies que ja pateixen dificultats.

Maite Fandos ha recordat que ?els ajuntaments són la primera línia d´ajuda que tenen les famílies. Els centres de Serveis Socials municipals són la porta d´entrada de les persones que estan patint de més a prop els efectes de la crisi econòmica.?

La Tinent d´Alcalde ha volgut remarcar que ?totes les retallades sobre les polítiques socials repercuteixen directament en les famílies que han de buscar ajuda en altres administracions. Nosaltres ja vàrem demostrar que estem al costat de les famílies de Barcelona quan vàrem augmentar el pressupost de les polítiques socials a Barcelona en un 8%(arribant al 70% en algunes partides), així com quan ens vam comprometre a no rebaixar les partides econòmiques de l´àrea social, però l´Estat, portant a terme aquestes reformes, pot augmentar les necessitats socials que hauran de cobrir els ajuntaments, el que significa que no és conscient de la realitat social que està vivint el país?.

Fandos ha afirmat que a Barcelona estan sent ateses totes les persones que passen pels centres de Serveis Socials, i que ?mai deixarem d´atendre les necessitats de les persones, però l´Estat ha de donar resposta a les necessitats de finançament que això genera en els ajuntaments?.

Davant l´anunci que ha fet avui el Conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, de recórrer davant el Tribunal Constitucional el decret per la invasió de competències, Maite Fandos ha dit que dona suport a la Generalitat.





Paraules clau